Zaštitna ograda pored Kolubare i na Dupllim trakama

imageU parku pored Kolubare postavljena je zaštitna ograda. Kako se u ovom parkiću nalazi i mobilijar dečijeg igrališta roditelji su još ranijih godina iskazali potrebu za postavljanjem zaštitne ograde. Nastavlja se postavljanje ograde i na Duplim trakama.

Zaštitina ograda nakon Duplih traka postavljena je i u parku pored Kolubare .U gradskoj Direkciji kažu da se nadaju da će se upravo postavljanjem ove ograde stvoriti uslovi za bolju bezbednost dece i eventualno preseljenje popularnih “ autića “ u park.
„ Dužina ograde je 172 m, izvodjač radova je „Model 5“ iz Beograda. Ugovorena vrednost radova je 1,3 miliona dinara. Pored bezbednosti dece koja se igraju u parku namera je da se popularni autići premeste na tu lokaciju kako bismo oslobodili plato ispred Centra za kulturu“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora Direkcije za tehnička pitanja.

image U narednim danima biće nastavljeno postavljanje ograde na Duplim trakama. U planu je da ograda bude postavljena sve do Poljoprivredne škole . „ I na postavlljanju te ograde izvodjač je „Model5“ vrednost radova je 2,6 miliona dinara . Ova ograda finansira se sa pozicije bezbednosti u saobraćaju i siguran sam da će zaštitina ograda tome i doprineti“, kaže Trifunović.
Interesantno je da je ranije postavljena ograda u više navrata bila ne meti nesavesnih gradjana koji su je sekli kako bi mogli kroz nju da se provuku ne shvatajući da uklanjanjem jednog stuba ograde najpre prave prostor da se kroz ogradu mogu provući deca zbog čije je bezbednosti ograda prvenstveno i postavljena.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.