Pokret „Dosta je bilo“ : Ostajemo opozicija

imagePrekid sednice parlamenta i stanje neizvesnosti u gradu odraz su i ogledalo buduće vlasti, mišljenje je Pokreta „Dosta je bilo“. Ovaj Pokret sa svoja tri odbornika u Skupštini ostaće opozicija vlasti u naredne četiri godine.

„Prošlo je već mesec dana i sve se nastavlja po starom kao da je Valjevo neki grad u zapadnoj Evropi u kome se lepo živi. Na žalost to nije tako.Lokalni lideri obećavali su da će se posle započete sednice sve znati početkom naredne sedmice , ali se to nije dogodilo pa se u svemu tome ogleda pre svega jedna velika neogovornost. One stranke koje su dobile poverenje gradjana se neodgovorno ponašaju i bave se koalicijom i kvotama tako da je jasno da se radi o namirivanju viših partijskih interesa bez brige za gradjane i grad u celini“, rekao je na konferenciji za novinare Ljubomir Radović odbornik ovog Pokreta.
Po mišljenju ovog Pokreta lokalni izbori su samo puka farsa za javnost jer je vidljivo ko se sa kim i kako dogovara.“Mi zahtevamo da radna mesta koja se plaćaju iz budžeta više ne budu popunjena partijskim podobnim kadrovima. Na žalost političkog plena će se dokopati i one političke opcije koje nikada samostalno ne bi prešle cenzus , ali to će biti budućnost ovog grada“, objašnjava Radović.
Za Vamediu Radović kaže da njih niko nakon izbora nije pozivao na razgovore te i da je njihova namera da ostanu u opoziciji. „Nikakvih zvaničnih poziva i nikakvih konsultacija nismo imali ni sa jednom političkom opcijom u Valjevu. S obzirom da ćemo mi biti opozicija i nakon svega što će se izdešavatzi u narednom periodu naša saradnja jedino je moguća sa opozicionim partijama.“, rekao je Radović i dodao da su ih gradjani upravo izabrali da menjaju ovakvu vlast. Na konstataciju Vamedie da je težnja svake partije pa i političkog Pokreta upravo vlast jer jedino ona može da izmeni ono što nije dobro i pitanje kako će kao opozicija bilo šta promeniti Radović kaže da su oni svesni svoje političke snage u ovom trenutku . „ Nas još uvek nema dovoljno da bismo bili važan činilac u vlasti i samim tim naše su mogućnosti vrlo ograničene kada bismo se našli u vlasti. Bićemo opozicija jer nećemo odstupiti od 20 tačaka našeg programa koje smo predstavili i za šta smo sigurni da ih treba realizovati za čitavu Srbiju“, pojašnjava Radović.
Pokret „Dosta je bilo“ otvara svoja vrata za sve gradjane svakog radnog dana  od 10 do 14 h, a kako je rečeno  postoji i mogućnost popodnevnog termina kako bi gradjani došli i saopštili svoje  predloge ili  probleme. Pokret najavljuje i da će naredne nedelje biti postavljeno sanduče  postoji ispred prostorija u Karadjordjevoj 87 u koje gradjani mogu ostavljati pisma u kojima ukazuju na ono što jesu problemi . Ova pisma ne moraju  biti potpisana jer po njihovom mišljenju mnogi gradjani se plaše da javno govore o problemima koje imaju.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.