Metalac ima dug od 220 000 evra

imageValjevski KK Metalac ima dug od 220 000 evra. Po rečima čelnih ljudi ovog kluba igračima se duguju do četiri plate , a kako kaže prvi čovek kluba dr Boško Djukanović više neće biti preplaćenih igrača.

Nakon što je u javnosti obelodanjeno da svoje zarade donedavni trener Metalca Vlladimir Djokić traži sudskim putem, uprava ovog kluba na konferenciji za novinare je saopštila da postoje dugovi , ali ne i da je funkcionisanje ovog kluba ugroženo. „Dug koji mi imamo najmanji je od svih klubova u ABA ligi. Za nas je to velika cifra, ali pokušaćemo da kroz reprograme to izmirimo. Uveren sam da će Metalac bez problema početi sledeću sezonu, a za sada nijedan igrač nije zatražio raskid ugovora“, rekao je dr Boško Djukanović.
U upravi kluba tvrde da nije lako obezbediti donacije i finansijsku podršku , a da su problemi počeli kada je sponzor Farmakom zapao u finansijsku krizu.
Po izrečenim informaijama budžet Metalca u prošloj godini iznosio je oko 300 000 evra što je najmanje od svih klubova koji igraju u ABA ligi. Planovi su da se dug prema igračima reši kroz reprogram kako bi se sačuvali igrači .
Pred ovim klubom je i nepoznanica učešća a i same organizacije ABA lige koja bi mogla biti proširena i na 16 klubova. „U svakom slučaju, radije bi igrali ABA ligu, jer gledaoce to više zanima. Generalno, nema velikor garzloga za pesimiza, i nisu tačne ocene da je Metalac u najtežoj situaciji u svojoj istoriji“zaključio je Đukanović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.