Sportski spektakl u Valjevu

imageDeca iz Kolubarskog okruga takmičila su se u sedam disciplina Sportskih igara mladih Srbije 2016.U malom fudbalu najbolja je bila ekipa „Senjak“, a u igri „između dve vatre“ učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“.

U stonom tenisu pobedili su Ana Voisavljević i Stefan Đuknić, a u šahu Mina Lazić i Aleksa Alimpić. Na teniskim terenima, u mečevima koji su završeni uveče, pobedili su Iva Janković i Mihajlo Nikić.
Pobednik u uličnom basketu je ekipa koja se takmičila pod nazivom „Student“.
U odbojci na pesku Valjevo će na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. predstavljati muška ekipa „OK VA 140“ i ženska „Valjevo“. Oni će se zajedno sa fudbalerima, stonoteniserima, košarkašima, šahistima i teniserima koji su pobedili u Valjevu okupiti krajem jula u Beogradu, gde će se takmičiti sa svojim vršnjacima, najboljim malim sportistima Srbije. Najuspešniji među njima putuju u Split, na međunarodno finale Sportskih igara mladih.
Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu. Osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja. Pored toga što potpuno besplatno mogu da se takmiče u više sportskih disciplina, deca imaju mogućnost da upoznaju vršnjake iz Srbije i regiona i steknu nova prijateljstva.

image Mali sportisti koji se nisu takmičili u svom gradu, kao i oni koji su učestvovali na Igrama u Valjevu (bilo da su ostvarili dobar plasman ili ne), mogu da se prijave za takmičenja koja SIM organizuje širom Srbije. Spisak gradova koji će biti domaćini Igara, kao i online formular dostupni su na sajtu Sportskih igara mladih (http://prijava.igremladih.org/srbija/)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.