Primopredaja dužnosti

imagePrimopredaja dužnosti između novog i starog gradonačelnika Valjeva obavljena je jutros u kabinetu prvog čoveka Valjeva. Novi gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović, preuzeo je dužnost od Stanka Terzića, koji je od 2012. godine bio na čelu grada.

U prijateljskoj atmosferi, bilo je reči o funkcionisanju Valjeva i najvažnijim temama za upravljanje gradom. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić.
Grad Valjevo stabilno funkcioniše i na računu je ovog jutra 341.300.000 dinara. U završnom računu budžeta za 2015. godinu, koji će se tek naći pred odbornicima Skupštine grada, iskazan je suficit od 263 miliona dinara.

image Zaduženja prema bankama su mala, u odnosu na budžet grada Valjeva i iznose oko 220 miliona dinara. U Banci Intezi je kredit od 109.479.000 za kupovinu „Stefila“, u Komercijalnoj banci je kreditno zaduženje od 98.581.000 dinar za toplifikaciju grada. Otplaćuje se kredit od 13 miliona dinara prema Fondu za razvoj Republike Srbije, za projekte podrške građevinskoj industriji. U okviru ovog projekta izgrađeno je obdanište „Vidra“ u Gradcu, završena škola u Brđanima, rekonstruisani Urgentni centar i Dom zdravlja.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.