Zaprašivanje komaraca možda danas

imageTretman suzbijanja odraslih komaraca na teritoriji grada Valjeva, biće izveden u sredu 22. juna 2016. godine, ukoliko se za to stvore povoljni metereološki uslovi. Planirano je da se tretman obavi uređajima iz vazduha i sa zemlje u večernjim satima, u periodu od 19 do 22 časa.

Avion će leteti iznad toka reke Kolubare sa priobaljem, od naselja Sedlari do naselja Veselinovac, a obuhvatiće Novo naselje. Lokaliteti koji će se tretirati uređajima sa zemlje su javne zelene površine- parkovi, spomen parkovi, zelene površine u stambenim naseljima, park šume, vodotokovi reka i priobalja. Komarci će biti zaprašivani duž reke Obnice od Kazneno- popravnog zavoda do ušća, reke Jablanice od Sedlara do ušća, duž reke Ljubostinje od Doma u Rađevom selu do ušća, deo reke Gradac od Vodovoda do ušća, bazeni u Petnici sa parkinzima.

U tretmanu vazduha učestvovaće jedan avion i radiće preparatom MOSLINK 0.8 ULV, na bazi lambdacihalotrina. Sa zemlje će dejstvovati uređaji IGEBA U-15-HDM, hladnim zamagljivanjem, registrovanim preparatom AKVA K-OTHRINE na bazi deltametrina.

Tretmane će obavljati Zavod za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju „Eko San“ iz Zemuna.

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.