„Dosta je bilo”: Vlast bez autonomije u odlučivanju

imageSednica Skupštine održana je u žurbi uz niz manjkavosti smatraju odbornici Pokreta „Dosta je bilo” uz tvrdnju da je u pitanju vlast bez autonomije u odlučivanju.

„Dva meseca nakon izbora čekala se dozvola nekoga iz Beograda da se oformi vlast u Valjevu . Smatramo da je zato bio sasvim dovolljno vremena da se nastavak skupštinskog zasedanja kvalitetno pripremi . pored toga što je pokazala da nema autonomiju da samostalno odlučuje pa tako nije pripremila ni sednicu . Odbornicima nisu dostavljene biografije kandidata za gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i predsednika Skupštine”, kaže Ljubomir Radović odbornik ovog Pokreta.

Po mišljenju ovih odbornika bilo je vidljivo da se žurilo sa svime i da je samim tim rezultat takav da su izabrana rešenja upravo ljudi koji već dugi niz ggodina na različčitim mestima vrše najviše funkcije u gradu . „ Ovo je jedna neprincipijelna koallicija koja nije bila najavljena u kampanji i zato smo glasali protiv svih predloženih rešenja”, kae Radović.
Odbornica Snežana Spajić posebno se osvrnula na izbor sekretara Skupštine grada rekavši da se radi o mestu na koe mora biti postavjen najstručniji i najprofesionalniji kandidat. „ To se može postići raspisivanjem konkursa za ovo messto pogotovo ako se zna da nas očekuje pitanje izmene Statuta grada. Posebno je bilo očito i pitanje rodne ravnopravnosti jer nijedna žena nije izabrana . U ime svih Valjevki izražavam protest zbog toga što nijedna žena nije izabrana”, rekla je Spajićeva.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.