Prijem za mlade fudbalere

imageOmladinci FK Radnički ubuduće će igrati rame uz rame sa omladincima Crvene zvezde I Partizana. Zbog uspeha kluba I plasmana u viši rang takmičenja gradonačelnik Slobodan Gvozdenović I zamenik Dragan Jeremić uprličilli su prijem za mlade fudbalere.

„Sve čestitke fudbalerima „Radničkog“ za ulazak u Super ligu. Igrati sa „Crvenom zvezdom“ i „Partizanom“ je velika čast u svakom sportu, a posebno u fudbalu. To je ogroman uspeh i za Grad i za vas i nadam se da će iz vaše generacije izaći neki igrač koji će nositi dres „Zvezde“ ili „Partizana“, a možda i neki novi Nastasić ili Nemanja Matić. Tako da, deco, jedino što vam je ostalo je da dobro učite i dobro trenirate. Valjevo je uvek davalo dobre igače i možda ste baš vi ti koji ćete proneti slavu Valjeva i srpskog fudbala. Takav jedan ogroman uspeh se dešava u 10, 15 generacija. Drago mi je da ste dobra deca i dobri đaci i nadam se da ćete biti zadovoljni poklonima koje je Grad pripremio. Pozdravljam vas u ime gradskog rukovodstva i želim vam sve najbolje i u sportskom i u privatnom životu “, rekao je na prijemu gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Konstatujući da fudbal ima brojne poštovaoce u Valjevu te i da se veliki broj dece odlučuje upravo za ovaj sport Dragan Jeremić je naglasio da je uspeh utoliko i veći.“ Malo nas je zateklo sve ovo, ali nam je drago da je prva konferencija za medije nas, kao rukovodilaca grada, organizovana ovako lepim povodom. Sport u Valjevu je vrlo bitan i Valjevo mora biti sportski grad za decu imlade, jer mi nemamo novac za vrhunski sport“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i obećao pomoć za ono što je najneophodnije, a kako je već istaklo rukovodstvo „Radničkog“, to je nabavka hidranta za vodu.
Na prijemu se u ime kluba zahvalio trener Predrag Lukić koji je rekao da će klub nastojati da opravda ulazak u višu ligu , ali i da neće dozvoliti da budu kako kaže, topovska hrana za Zvezdu i Partizan.
Predsednik kluba Dejan Joksimović skrenuo je pažnju na sportsku infrastrukturu : „Drugi teren, osim tog na Petom puku, mi nemamo. Trenutno nam je najpotrebnija voda, kako bi mogli da zalivamo već požutelu travu, neophodno je i rekonstruisati svlačionice“. Sa ovom konstatacijom složio se i Jeremić podsetivši da je u protekle četiri godine grad nastojao da što više uloži u sportsku infrastrukturu . „ Naravno da uvek može i više i trudićemo se da deci Valjeva omogućimo terene koji su im potrebni. Mi smo nastojali da u svakoj MZ obezbedimo bar teren , koševe, lopte, golove , neke nove terene smo uradili kao što je Kolubara II , počeli smo i teren na Poparama i sigurno da ima još dosta posla“, rekao je Jeremić uz podsećanje da grad izdvaja sredstva za finansiranje sportskih klubova.

Madi fudbaleri Radničkog od grada su na pokon dobili sportsku opremu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.