„Open Minded Fest“

imageU Valjevu će od 24. do 26. juna biti održan festival pod nazivom „Open Minded Fest“ koji će po svemu sudeći biti jedinstven za ovaj deo Srbije. Prostor na kom će festival biti održan je brdo Vidrka kod spomenika Stevanu Filipoviću.

„Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare. Potencijal je veliki, jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa“, istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja „Open Minded“.
Povodom održavanja ovog festivala održan je i okrugli sto na temu bezbednosti na kome su predstavnici iz različitih oblasti društvenog života u Valjevu izneli svoje mišljenje kako bezbednost u tom pogledu unaprediti.

Vizija Udruženja Open Minded jeste da kroz planirani, kontinuirani i dugoročan razvoj ovaj festival postane brend grada Valjeva i da uz muzički spektakl predstavlja jedan od pokretača društvenih promena u domenu razvoja mladih, kreativnih industrija i brendiranja same destinacije.Najavljeni gosti i učesnici festivala su : Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band – Power Jimi i mnogi drugi, kao i lokalni muzičari.
Intersantan odabir mesta za održavanje ovog festivala objasnila je Ana Markovićkoja kaže da je Festival inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, ali i sudbinom ovog mladog heroja, koji je živeo kratko, samo 26 godina.„Njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika, učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma.“
Organizatori festivala su posebno napomenuli da se sve realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare., al ii skrenuli pažnju javnosti da ovakav festival ne postoji u zapadnoj Srbiji što je preduslov da Valjevo postane upravo po njemu prepoznatljivo.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.