Valjevsko pivo na američkom tržištu

imagePovodom slave Valjevske pivare najbolji djaci srednjih škola u Valjevu dobiće na poklon lap top. Poseban novčani poklon dobiće Centar za VTO. Valjevska pivara u narednim danima počeće izvoz piva na američko tržište.

Pivara u Valjevu ima nekoliko razloga za slavlje ovih dana , najpre priznanje i dobijena nagrada „ Biznis partner 2016“ i aktivnosti u vezi izlaska na američko tržište.
 „ Što se tiče te nagrade mogu samo da kažem ono što je tada na dodeli rekla Komisija , da su poslovanje Valjevske pivare najbolje ocenili poslovni partneri i potrošači  jer je svim kategorijama prilazila sa poštovanjem i uvažavanjem, poslovni rezultati pokazali su snažan oslonac i lokalnoj zajednici itd . Mi nemamo šta tu dodati osim da smo ponosni na to što jesmo“, rekao je u obraćanju gostima i zaposlenima na slavi Valjevske pivare direktor Aleksandar Rajevac .
Druga važna činjenica na koju pivara moze biti ponosna jeste izvoz i širenje na američko tržište. „Već 23. kreće prvi kontingent našeg 0,33 i 0,5 piva za američko tržište. Vrlo nam je važno da vidimo gde mi to pripadamo po kvalitetu. Jer smo se dokazali na tržištu Srbije i sada idemo dalje. Kupac koji je trenutno u Čikagu ima dozvolu za 25 država u SAD tako da će se naši proizvodi naći u marketima širom Amerike. Mi smo pripremili proizvod pod nazivom Spirit Tesla koji podjednako odslikava kvalitet našeg piva upravo za američko tržište“, kaže Rajevac.

Valjevska pivara donela je i odluku da nagradi one čiji je rad prepoznat.

image „ Najznačajnija stvar je naša želja da pomognemo i doniramo najbolje djake srednjih škola i Centar za Vto pogotovo jer oni zaista imaju dobre rezultate i svojim radom su učinili da Valjevo postane prepoznatljivo po njima i njihovom radu. Bez znanja i rada ništa ne može da se uradi. Mi imamo obavezu da pomognemo ljudimo i podstaknemo ih da rad i znanje neprestano razvijaju“, objašnjava direktor Pivare.
U svečarskoj slavskoj atmosferi predsednik Skupštine akcionara Ranko Vujović uručio je  jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada u Valjevskoj pivari. Ove godine je  nagrađeno 22 zaposlenih: dvoje sa 10 godina, četiri sa 20 i 16 sa 30 godina staža.

S.V. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.