Muzička škola prima nove prvake

imageMŠ „Živorad Grbić“ i ovog juna otvara vrata za svu decu koja bi da upišu muzičku školu. Prijemni ispiti za mališane koji bi da upišu neki od instrumenata koji se uče u valjevskoj muzičkoj školi, a to su klavir, violina, violončelo,kontrabas, harmonika, gitara, flauta, klarinet, truba i saksofon biće organizovani 9. i 16. juna s početkom u 18 časova.

„ Jun je mesec koji je tradicionalno posvećen budućim djacima muzičke škole. Ova institucija u prvoj nedelji ovog meseca, već godinama unazad organizuje promotivne koncerte za učenike osnovnih škola koji su zainteresovani za muzičko obrazovanje. „ tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić. „ Roditelji i deca nam se najčešće obraćaju sa pitanjima u kom uzrastu je moguće upisati muzičku školu i šta tačno podrazumeva prijemni ispit. Upravo su „koncerti u podne“ prilika da im se to i razjasni tako da je u toku ove nedelje kroz školu prošlo 500 mališana od kojih će neki već od septembra biti i učenici naše škole.
Sva deca zainteresovana za učenje instrumenata za koje školovanje traje šest godina a to su klavir, violina, harmonika, violončelo,gitara i flauta, mogu upisati muzičku školu ako nemaju više od devet godina tj ako sada završavaju 2. razred osnovne škole. Klarinet, trubu, saksofon i kontrabas za koje školovanje traje četiri godine, mogu upisati deca koja trenutno završavaju 4. razred osnovne škole tj. ako nisu starija od 11 godina. Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkog sluha, ritma i muzičke memorije što praktično znači da su deca na njemu obavezna da otpevaju po jednu dečju pesmicu na osnovu koje se može proceniti njihov muzički talenat i svakako nije nešto sa čime se nisu susretali u nastavi muzičkog obrazovanja završava direktorka škole.
Ove godine, prijemni ispit za mladiće i devojke koji bi da postanu učenici odseka solo pevanje, biće organizovan 2. i 9. juna u 18 časova. Ovaj predmet mogu upisati svi oni koji su napunili 14 godina.
Sve detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti na sajtu škole www.muzika.edu.rs ili u sekretarijatu škole.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.