Završetak Uzun Mirkove ulice i poslednja faza Kardjordjeve

imageZavršeno je asfaltiranje Uzun Mirkove ulice što je bio preduslov za otpočinjanje radova na trećoj fazi izgradnje Karadjordjeve ulice. Uzun Mirkova dobila još jednu traku, a Kardjordjeva će i u trećoj fazi biti uradjena kao i prethodne dve faze . .

Završena je izgradnja Uzun Mirkove ulice koja je podrazumevala dodavanje još jedne trake i novi kolovozni zastor. „ Kiša nam je zaista mnogo ometala radova i zhvalni smo gradjanima što su imali razumevanja za malo duže radove . Ostalo je još da se ulica iscrta kako bismo mogli da je pustimo u saobraćaj i to se nekko poklapa i sa otvaranjem Stop šopa.Novom trakom smo obezbedili da više ne bude gužve u ovom delu , ostju i trotoari da se urade , ivičnjaci su spremni“. rekao je obilazeći radove direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Završetak radova umnogome diktiraju vremenski uslovi pa iz Direkcije još jednom mole gradjane za strpljenje.
Milan Trifunović pomoćnik direktora Direkcije za tehnička pitanja novinare je danas informisao da Ulica Vojvode Mišića nije primljena zbog vidljivih anomalija . „Nedostatke ćemo otkloniti i to ćemo videti sa izvodjačem na koji način će to biti uradjeno.Ta ulica je samo privremeno puštena u saobraćaj jer smo imali radove na brojnim drugim ulicama pa je nemoguće da i nju ne otvorimo imali bismo potpuno blokiran deo grada.Možda i Uzun Mirkovu pustimo sutra iako nisu završeni trotoari , ali nastojaćemo da ih što pre završimo , ali zbog funkcionisanja saobraćaja moguće je da bude doneta takva odluka“, kaže Trifunović.

image Završetak Uzun Mirkove bio je i preduslov za otpočinjanje poslednje faze rekonstrukcije centralne gradske ulice Karadjordjeve koja će u okviru ove treće faze biti uradjena od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice.“ Radi se i u ovom delu nova kišna kanalizacija, javna rasveta , trotoari , novi kolovozni zastor , isto se radi kompletno kao što je radjeno u prva dva dela“, kaže Trifunović.
Vrednost izgradnje Karadjordjeve ulice sa Uzun Mirkovom je 40 miliona dinara , dužina Kardjordjeve koja se sada gradi je 360 metara sa dodatnih 200 metara Uzun Mirkove uz uradjeno proširenje.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.