Nabavljene 74 protivgradne rakete

imageGrad Valjevo opredelio je u budžetu 22 miliona dinara za protiv gradnu zaštitu za šta su kupljene i 74 protivgradne rakete koje su dostavljene Radarskom centru na Visu.

Nikola Radojičić član Veća je u ime Grada Valjeva predao Radarskom centru na Visu 74 protivgradne rakete. „ Ove godine smo u budžetu za ovu anmenu opredelili 22 miliona dinara i plus još dva miliona za isplatu nadoknade strelcima protivgradne zaštite. U narednom periodu ćemo isplatiti 62 protivgradna strelca sa jednokratnom nadoknadom od 27 000 dinara.Ovo je veoma značajno za Grad jer se u narednom periodu očekuje nestabilno vreme i kako bismo sprečili štetu u slučaju grada blagovremena raspodela kupljenih raketa je nmeophodna“, rekao je Radojičić.

Rakete su kupljene od „Trajala“ iz Kruševca redovnim postupkom nabavke. Izmenom zakona lokalne samouprave sada imaju mogućnost kupovine protivgradnih raketa i učešća u finansijskom, ulaganju u ovoj oblasti. „ Republika i dalje nabavlja odredjenu količinu raketa , a grad ima pravo da dopuni postojeći broj kako bismo uticali na to da šteta od grada bude što manja. Što se tiče nabavke raketa mi smo i prošle godine opredelili sredstva i u dva navrata izvršili nabavku.Pretpostavljam da je taj drugi deo raketa preostao jer je to već bilo u jesenjim mesecima tako da stanice sada raspolažu i tim raketama“, objasnio je Radojičić.
Što se države tiče, strelci na stanicama dobijaju po 4000 dinara za šest meseci godišnje što je više nego malo sobzirom na odgovornost koju imaju.Grad Valjevo i okolina brane se sa 31 protivgradne stanice.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.