Za 2,5 godine investirano 34 miliona dinara

imageJKP ,,Vidrak“ nastavlja sa investiranjem u opremu, ovih dana nabavljena je oprema za RJ ,,Zelenilo“ u vrednosti od milion dinara. Sa novim alatom i opremom održavanje gradskog zelenila i svih zelenih površina biće , kažu u „Vidraku“ značajno efikasnije.Za poslednje 2,5 godine JKP „Vidrak“ investirao u opremu i objekte 34 miliona dinara.

“Nastavljamo sa kontinuiranim investiranjem, stim što vodimo računa da to bude ravnomerno raspoređeno po svim radnim jedinicama, sa ciljem da Vidrak bude stabilno, moderno opremljeno preduzeće. Nabavili smo rajder marke ,,Alpina“ njegova vrednost je 470 hiljada dinara sa uračunatim pdv-om, rotacionu kosu za 120 hiljada dinara, a ostalo su plug za čišćenje snega, trimeri, motorna testera, duvač/usisivač lišća,izjavio je direktor Đorđe Milanović.
Pored stambenih naselja , trgova i uopšte svih javnih površina „Vidrak „ je zadužen i za košenje trave na Divčibarama i u kompleksu Brankovine, brda Vidrak, parka Pećine. Ovaj posao do sada je u najvećoj meri obavljan trimerima i malim kosačicama.

image

„ Rajder koji smo nabavili je daleko efikasniji i brži , umnogome olakšava posao košenja trave . Bitno je da on ujedno sakuplja travu pa ne mora iza njega da se trava ponovo sakuplja ili izduvava. To je posabno značajno na tim većim zelenim površinama koje mi održavamo. Jasno je damo gde je teren neravan pod velikim nagibom ili teško pristupačan i dalje moramo raditi sa trimerima. Nabavili smo još trimera, testera . Sve su to orudja koja su nam bila potrebna“, objašnjava Milanović.

Zbirno gledano u programu „Vidraka „ se navodi da se zbog košenja nekoliko puta u toku godine svih površina u nadležnosti ovog preduzeća pokosi preko 140 hektara.
Za prvih pet meseci ove godine po pitanju investicija što u opremu ili objekte JKP „Vidrak“ je investirao 8,5 miliona dinara dok je za poslednje 2,5 godine uloženo oko 34 miliona dinara .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.