Pregledi u Taoru izuzetno značajni za meštane

imageMedicinska ekipa Doma zdravlja je obavila poslednji sezonski pregled za meštane Gornjeg i Donjeg Taora u njihovim školskim zgradama. Zbog toga je i provera zdravlja bila kompletnija pa je, uz opšti pregled lekara, kontrolu pritiska i šećera i propisivanje terapije, urađen i ultrazvuk stomaka.

Pregledano je 27 meštana, većinom starijih od 65 godina. Uglavnom su to poznati pacijenti koji dolaze svake poslednje srede u mesecu, a o njihovom zdravstvenom stanju specijalista opšte medicine dr Jasmina Jevtić kaže:

– Uglavnom su to stariji ljudi sa hroničnim bolestima, a danas ih je najviše bilo sa povišenim krvnim pritiskom i s obzirom na takav trend pažljivo smo svima izmerili pritisak. Zahvaljujući Apotekarskoj ustanovi oni odmah mogu da dođu do svojih lekova, a na osnovu fizikalnog nalaza eventualno im dodamo nešto od terapije, što je i danas bio slučaj. Dobro ih poznajemo jer dolazimo ovde godinama, imamo prisan odnos i veruju nam.

Meštani su prezadovoljni jer su puno udaljeni od Valjeva, a autobuski prevoz u oba smera imaju samo jednom nedeljno. Pogotovo je nezgodno žiteljima zabačenog Donjeg Taora, do kojih ne vodi asfaltni put, a ima više pacijenata nego u Gornjem Taoru. Preglede u Taoru Dom zdravlja tradicionalno sprovodi u zimskom periodu, odnosno od oktobra do aprila.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.