Ponovljeni izbori u Lajkovcu promenili situaciju

imageNakon ponavljanja lokalnih izbora na biračkom mestu br. 1 – Lajkovac, koalicija okupljena oko SNS više nije u mogućnosti da sama formira lokalnu vlast.U Skupštinu će nakon ponovljenog glasanja i radikali.

SNS je na ponovljenim izborima osvojila najviše glasova, ali je sa ukupnim brojem glasova izgubila jednog odbornika i mogućnost da sama formira vlast. Na ponovljenim izborima, jednog odbornika je izgubila i DS, ali je u lokalni parlament ušla SRS i to sa dva odbornika.
Od 35 odborničkih mesta, u lokalnom parlamentu, koalicija oko SNS sada ima 17 mandata, SPS ostaje sa 8 mandata, DS ima 4 , Patriotski blok (DSS,Dveri) 4 mandata I SRS je na ponovljenimm izborima osvojila 2 mandata, prenosi tamošnji portal.
Na biračkom mestu br.1, na ponovljenim izborima, koalicija okupljena oko SNS dobila je 190 glasova, DS 24, SPS 75, Zavetnici 18, Patriotski blok 4, SDS 1, SRS 118 glasova.
Od 616 upisanih birača, na ponovljene lokalne izbore na ovom biračkom mestu, izašlo je 434, važećih listića je 430, nevažećih 4.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.