Petnica nastavila sa radom

imageNakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Istraživačka stanica Petnica nastavlja dalju realizaciju redovnih aktivnosti prema planu i u punom kapacitetu Svi odloženi programi će biti nadoknađeni.

Letnje škole
Letnje škole primenjene fizike i elektronike i matematike na programu su od 22. do 30. maja i namenjene su onim polaznicima koji ove godine prvi put učestvuju u radu navedenih programa.

Primenjena fizika i elektronika
Ciljevi letnje škole PFE su upoznavanje sa metodama fizičko tehničkog merenja, mernim instrumentima, pisanjem izveštaja i rad sa mikrokontrolerima. U prvoj polovini seminara polaznici će raditi laboratorijske vežbe iz fizike, analogne elektronike i digitalne elektronike.
Kroz jednodnevno predavanje i vežbu upoznaće se sa programiranjem mikrokontrolera.
Poslednja tri dana seminara polaznici će raditi na “maksi“ vežbama. Zadatak je da sami osmisle metod kojim će realizovati neku od zanimljivih vežbi, kako će ta vežba biti izvedena i kako treba da izgleda krajnji eksperiment. Na kraju seminara oni će svoje rezultate prezentovati pred grupom polaznika i saradnika.
Matematika
Na letnjoj školi matematike predavanja će držati predavači sa beogradskog, novosadskog, niškog i univerziteta u Osijeku, a biće i nekih “neobičnih“ predavanja, jedno od strane arhitekte, a drugo od strane poznatog popularizatora matematike, Džejmsa Tantona, koji će gostovati zajedno sa ekipom iz Centra za promocijy nauke.
Glavni zadatak za polaznike na ovom seminaru je izrada seminarskog rada. Formirane sy grypa za rad na 10 različitih tema od kojih su neke: Grype pletenica, Od Špernera do Neša, Gaysovi celi brojevi, Pitagorine trojke…
Kao i na svakom seminary do sada, zabava ne izostaje, a polaznici će se zabaviti i kroz matematički “team building“ koji postaje zaštitni znak seminara matematike.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.