Kad zaposleni u Upravi da odu na bazen?

imageRadno vreme Gradske uprave ostaće nepromenjeno od 7.30 do 15.30 sati i u letnjem periodu. Najveći broj zaposlenih smatra da neće imati vremena za bazen, a u četvrtak pred praznike zatražili da odu ranije kako bi se pripremili za praznovanje.

Iako ne postoji posebna odluka vezana za radno vreme Gradske uprave praksa prethodnih godina je bila da u zimskim mesecima radno vreme bude od 7.30 do 15.30 , a u letnjim mesecima od 7 do 15 časova. Ove godine načelnici su doneli odluku da izmena neće biti jer to stvara zabunu i kod gradjana i kod samih zaposlenih u vremenu odmah nakon donošenja odluke.
Kako je Vamedia informisana mnogi zaposleni nisu s radošću prihvatili ovu vest , a objašnjenje je mahom bilo da im ne preostaje dovoljno vremena da u letnjim mesecima odu na kupanje. Načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić bio je iznenadjen konstatacijom pojedinih zaposlenih .” Ne postoji posebna odluka o tome i ne razumem u čemu je problem , takvo je radno vreme. Molim Vas, mi treba da razmišljamo o mnogo važnijim stvarima u ovom gradu , a ne od odlasku na bazen. Mislite da onima koji rade u drugim firmama i u privatnom sektoru nije vrućina leti? Pa svima je vrućina”, rekao je kratko Vujić Subotić.
Vamedia je bila svedok poslednjeg radnog dana u Gradskoj upravi pre odlaska na praznike kada su brojni zaposleni uputili pitanje načelniku da izadju ranije verovatno kako bi se odmorili i pripremili za pet neradnih dana koji su potom usledili. U trenutku kada je stigao odgovor od načelnika Vujić Subotića da je radno vreme do 15.30 i da ima dovoljno vremena za praznovanje te da niko ne sme izaći ranije, Vamedia je bila svedok komentara : „ Sramota”, „Ma neće ni njegovo dugo biti”, „Videće on kad dodju naši”.
Sam načelnik nije želeo da komentariše mnogo pitanje o želji zaposlenih da u četvrtak odu ranije sa posla. „ Pet dana praznika? Ja sam pomislio da se šale”, rekao je Vujić Subotić.
Vamedia je u četvrtak napustila zgradu uprave u neverici čemu je sve prisustvovala i shvatajući da zaposleni u javnom sektoru imaju očito svoje probleme , a oni su po svemu sudeći, jedna viša faza rada od one koje inače postoji u Valjevu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.