Valjevo će imati parkove za ponos

imageU toku je rekonstrukcija parka na Petom puku . U parku će biti postavljene behaton ploče, uradjene nove staze.Očekuje se skori završetak radova u parku na Pećini koji će po završetku biti jedan od najlepših parkova u ovom delu Srbije.

Park na Petom puku promeniće svoj izgled posle mnogo godina. Svojevremeno je možda i zbog same političke situacije grad o ovom parku više brinuo , ali je nakon toga gotovo bio prepušten zubu vremena. “ Rekonstrukcija parka je počela pre sedam dana , sada u ovoj fazi rekonstruišemo staze , uradićemo behaton ploče umesto ispucalog betona i asfalta koji je ovde bio, kompletna rekostrukcija u prvoj fazi podrzumeva i kompletan mobilijar i potom sledi nova rasveta.Vrednost radova u ovoj fazi je 11 miliona dinara. Uredićemo , ispeskariti ove ploče , spomenici naravno ostaju jer ovaj park nosi naziv Park revolucije i sve od toga će biti sačuvano samo uredjeno“, kaže Dragan Jeremić direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju.

image Jeremić kaže da je smešno što neki misle da se radi o predizbornom parku jer je projekat za njega uradjen pre nekoliko godina. “ Lično sam ja inicirao izradu projekta rekonstrukcije ovog parka još dok sam bio u Direkciji za obnovu još 2011 godine. projekat je radio Zavod za zaštitu spomenika i arhitekta Vesna Aleksić. Tako da nema ni govora o tome da je nešto pre ili posle izbora“, objašnjava Jeremić.
image Na pitanje Vamedie da li ostaje i prostor vezan za večni plamen Jeremić odgovara potvrdno. “ Da, sve to ostaje samo će biti uredjeno, dozidano. Ja bih lično voleo da tu bude plamen , ali nažalost kriza to ne dozvoljava. Možda nekad kasnije u nekim godinama koje dolaze“, odgovara Jeremić.

 

image U parku Pećina radovi na izgradnji trim staze se polako privode kraju , ali zato kreću završni radovi u tom parku. “ Srušili smo neke zidove , uklonili istrulele stare mobilijare , izgradićemo tu jednu veliku šah tablu , trim staza je blizu završetka, veštačka stena takodje za petnaestak dana jer se ona postavlja iz elemenata . I tada ćemo imati jednu ozbiljnu celinu u kojoj imamo odbojkaško igralište sa tartan stazom , fudbalsko igralište, veštačku stenu , deo za ekstremne sportove, imamo dečije igralište, pozornicu i sve staze će biti rekonstruisane pešačke sa ivičnjacima . Jedan veći deo rasvete je uradjen . Gornji košarkaški teren će biti završen i park Pećina će biti jedna od najlepših parkova ne samo u Valjevu već u ovom delu Srbije uopšte“, navodi Jeremić dodajući da potom postoji ideja da se i objekat Zdravljaka stavi u funkciju.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.