GIK proglasio sedam izbornih lista

imageGradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista doj je za dve liste podnet prigovor, a za jednu data uputstva o otklanjanju nedostataka.

Proglašene liste:
1. Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje
2. Tim za Valjevo – Demokratska stranka-Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Nova stranka
3. Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS), Srpska narodna partija (SNP) – naša priča je Valjevo“
4. Radnički pokret Valjevo
5. Grupa građana ,,POBEDA“
6. ,, Dveri-Boško Obradović “
7. “Dosta je bilo – Saša Radulović“

U saopštenju Gradske izborne komisije se navodi i da je GIK donela Rešenje o odbijanju proglašenja izborne liste ‘’POKRET ZA VALJEVO I DEMOKRATSKU SREĆNU SRBIJU’’. Na proglašenu izbornu listu DVERI – BOŠKO OBRADOVIĆ, podnet je prigovor i postupak za obe pomenute liste je u toku.Za podnetu izbornu listu ‘’Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka’’, donet je zaključak o otklanjanju nedostataka.

U slučaju Pokreta za Valjevo i DSS-a komiisja je ustanovila da se u prvobitnom predlogu „Pokret za Valjevo GO DSS“ nalazi naziv politike partije i udruženja što po zakonu nije moguće . Iz novog naziva se vidi da je ova grupa pokušala da svojoj listi da novo ime , ali je njihova lista ipak odbačena . Kako Vamedia saznaje u slučaju Dveri postojali su tehnički nedostaci i greške dok radikali imaju obavezu otklanjanja nedostataka.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.