Uvek gužva na Sajmu zapošljavanja

imageU Valjevu je u organizaciji NSZ održan trdicionalni Prolećni sajam zapošljavanja . Učešće na Sajmu uzelo je 29 poslodavaca sa 270 iskazanih potreba (slobodnih radnih mesta).

Tradicionalni Sajam zapošljavanja čini se stvorio je I tradicionalnu gužvu u prostoru Omni centra gde je I održan. Na ovogodišnjem Sajmu traženi su radnici u proizvodnji, radnici u sportskoj infrastrukturi, radnici građevinske struke, radnici u ugostiteljstvu, prodavci, savetnici u osiguranju, komercijalisti, inženjeri građevine, inženjeri mašinstva, inženjeri elektrotehnike, šivači, varioci, radnici mašinske struke i drugi. Poslodavci su iskazali potrebu za upošljavanjem lica svih stepena stručnosti i obrazovnih profila, osim zanimanja iz oblasti prosvete. Ukupno 29 poslodavaca ovoga puta iskazalo je potrebu za zapošljavanjem 270 lica.

image -Moje struke baš I nema da se traži , ni moje ni mojih drugarica , mi smo ekonomski tehničari, ali ću ja pokušati na dva mesta . Predaću CV pa ćemo videti. Meni je prvi put da sam na Sajmu, a mojim drugaricama drugi, priča dvadesetogodišnja Sladjana M.

Broj nezaposlenih na evidenciji NSZ području pokrivanja valjevske Filijale je 13 904 lica od čega u samom Valjevu 8 181 lice.Prošle godine u istom periodu u Valjevu su bile 8573 osobe na evidenciji nezaposlenih što svedoči o blagom padu broja nezaposlenih. Tome su u nekoj meri doprineli I Jesenji I Prolćeni sajmovi zapošljavanja jer je po podacima Filijale , broj lica koji se uposlio u roku od šest meseci kod poslodavca sa Sajma bio 136 lica.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.