Sportski izazov za decu iz Valjeva

imageU Hali “Student” u Valjevu 20. aprila u 11 sati biće održane Male olimpijske igre i zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji.
Posle igara na poligonu koja se održavaju u okviru “Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca će se takmičiti u tri sporta – malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”. Takmičenja su revijalnog karaktera.

Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner Sportskih igara mladih.
Deca koja žele da se takmiče mogu da dođu u Halu “Student” i da se prijave na licu mesta, u pratnji osobe starije od 18 godina.
Pravo nastupa u fudbalu imaju dečaci koji su rođeni 2005. godine i mlađi. Igra se po Kup sistemu, na ispadanje.
Igra “između dve vatre” biće održana u dve kategorije:
-mlađi pioniri – deca rođena 2007. i mlađa (mešovito dečaci i devojčice)
-pioniri – deca rođena 2005. i 2006. (mešovito dečaci i devojčice)
Igra se po Kup sistemu (na ispadanje).

Pravo nastupa u atletici – trčanje na 60 metara – imaju dečaci i devojčice uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole. Takmičenje se održava u dve kategorije (dečaci i devojčice). Takmičenje se odvija po sistemu “Eliminacija – najbolji ostaje”.
Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“. Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo skoro milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer-plej.
Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.