Izbori 2016: Na kafi sa odbornicima DS-a

imagePod lipom ispred prostorija DS-a , valjevske demokrate upriličile su „Kafu sa odbornicima“ na kojoj su okupljenim gradjanima predstavili kandidate za odbornike ove partije i delove programa Tima za Valjevo. Kroz neformalnu i prijateljsku atmosferu demokarte su poručile da znaju i mogu da reše probleme Valjeva.

„Kafa sa odbornicima“ bio je naziv mini konvencije demokrata u Valjevu na kojoj su predstavljajući kandidate za odbornike razgovarali sa okupljenim gradjanima odgovrajući na njihova pitanja .“Tim za Valjevo zato što negujemo prave vrednosti . Zato što se nikakda nismo služili niti ćemo se služiti pretnjama i zastrašivanjem , a sve zaklinjući se u demokratiju , ljudska prava“, poručila je Rada Novaković kandidat za odbornika.
O kulturi i potrebi ponovnog organizovanja Saveta za kulturu govorila je Aleksandra Jeftić istakavši da je došlo vreme kada su svi poniženi kada su primitivne vrednosti dobile na značaju . „ Postavićemo kvalitetne ljude koji će voditi ustanove kulture i biti izabrani na legalnim konkursima. sa druge strane motivisaćemo mlade umetnike da ostanu u Valjevu tako što ćemo više raditi na kreativnom preduzetništvu. Obrazovanje je ključ uspeha , a kod nas je drugačije . nema prosperitetne zemlje bez obrazovanja . Negativna selekcija i nedostatak obrazovanja doveli su nas do onoga što smo doživeli devedesetih godina“, rekla je Jeftić.

O lokalnoj upravi govborio je Dragan Mojsilović koji je prvesntrveno istakao da ne može biti reforme uprave bez sistemske reforme za koju je odgovorno ministarstvo lokalne samouprave , ali zato može biti smanjenja broja zaposlenih koji nisu produktivni . „ Stranačko i rodbninsko zapošljavanje dovelo je ovaj grad do granicew na kojoj nemamo kvalitetne kadrove i do toga da nam mladi , a školovani ljudi napuštaju grad jer možda nemaju stranačku ili rodbinsku vezu. takva vrsta zapošljavanja nanosi samo štetu ovom gradu“, rekao je Mojsilović.
Privredom se tematski bavio Dragan Despotović koji je još jednom ponovio da bez preduzetništva nema razvoja te da su podjednako važna i mala i srednja preduzeća . „ Zašto kad odete u prodavnicu ne možete da kupite nijedan valjevski proizvod? Svi su proizvedeni negde drugde , a mogli su i Valjevci da ih proizvedu. zato što ne podstoji podsticaj niti mere koje bi pomogle onima koji imaju ideju da razviju i pokrenu svoj posao“, rekao je Despotović.
Demokrate su konstatovale da su u kampanji imale medijsku blokadu , ali da se nadaju da će Valjevci znati da prepoznaju prave vrednosti i one koji im govore istinu, da će pre svega zaokružiti broj dva na listiću.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.