Poslednji ovogodišnji zimski seminari

imageOd 12. do 18. aprila na programu su poslednja dva, iz ovogodišnjeg ciklusa zimskih seminara. Učesnici seminara matematike i biologije su srednjoškolci iz Srbije, ali i zemalja u okruženju.

Matematika
Seminar je koncipiran tako da se polaznicima, koji prvi put ove godine učestvuju u radu ovog programa, pokaže matematika u drugačijem svetlu od onog u redovnoj školskoj nastavi. Shodno tome na seminaru će se obrađivati različite teme iz algebre, diskretne matematike, analize i geometrije. Zadatak za polaznike će biti pisanje seminarskog rada na zadatu temu, kao npr. Visina i širina nekih skupova, Remzijeva teorija, Rimanova teorema o redovima… Radove treba da prezentuju na jasan i razumljiv način, pred grupom.
A da matematika nije bauk, predviđeno je i vreme za zabavu i rekreaciju, tako što će se organizovati filmsko veče, kviz opšte kulture, izlet, igranje društvenih i sportskih igara,..
Sve to za polaznike je pripremio stručni tim koji čine asistenti i studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i Matematičkog fakulteta u Beogradu.
Predavači na seminaru su sa Univerziteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i iz Matematičkog instituta SANU.
Biologija
Tokom seminara polaznici, koji prvi put pohađaju seminare na programu biologije, upoznaće se kroz brojna predavanja, radionice i druge aktivnosti sa aktuelnim temama iz oblasti biologije i srodnih disciplina. Posebna pažnja će biti posvećena razvoju kritičkog mišljenja i naučne pismenosti kod učesnika.
U rad sa polaznicima će biti uključeni saradnici i predavači koji dolaze sa Biološkog fakulteta i Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” iz Beograda. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.