„11. april Grand pri“

imageProteklog vikenda 16 plivača plivačkog kluba "Valis" i trener Vladimir Bošković nastupili su na međunarodnom plivačkom mitingu "11. april Grand pri" u Beogradu. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 993 plivača iz 54 kluba. Pored takmičara iz Srbije, na ”11.april Grand Prix”, nastupili su i kvalitetni takmičari iz Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske i Libana.

Ovo je bilo i kvalifikaciono takmicenje za nastupajuce Olimpijske igre koje ce se odrzati u Brazilu. U izuzetno jakoj konkurenciji plasman u finalne trke ostvarili su Ristić Milica u disciplni 100m leđno (4. mesto u finalu), Todorčevic Tijana u disciplini 50m prsno (5. mesto u finalu) i Damnjanović Andjelija koja je u finalnoj trci u disciplini 50m prsno (u vremenu 38,66) osvojila bronzanu medalju i zauzela trece mesto odmah iza Calis Bahar iz Turske i Boskov Andjele iz Beograda.
U subotu je održan međunarodni plivački miting u Kragujevcu na kome je nastupilo 500 plivača iz Bugarske, BIH, Makedonije i Srbije. Tim iz Valjeva je brojao sedam plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem. Najbolje rezultate postigli su: Nataša Dragojlović osvojivši dve zlatne medalje u disciplinama 50m leđno i 50m prsno, dok je u disciplinama 50m i 100m slobodno u cilj stigla druga. Filip Puce je osvojio dve srebrne medalje u disciplinama 50 i 100m leđno, Emilija Aćimović je osvojila zlatnu medalju u disciplini 100m slobodno a Danica Đurić u disciplini 100m leđno. Dobar nastup imale su i Irena Ilić, Emilija Đurić i Teodora Subotić.
"Moramo da napomenemo da su ovog vikenda veći uspeh imale takmičarke koje su se takmičile u Beogradu (Damnjanović, Todorčević i Ristić), jer su nastupile na najjačem mitingu u Srbiji i dokazale kvalitet koji imaju. Milica Ristić i Tijana Todorčević su potvrdile kvalitet koji su pokazivale na dosadašnjim takmičenjima, dok je Anđelija Damnjanović novo ime koje ističemo u plejadi mladih talentovanih plivača koji dolaze, ovaj plivački vikend je protekao pod utiskom odlično isplivane trke 50m prsno i postignutim rezultatom. To je još jedna satisfakcija i potvrda da je tim od sedam trenera sa članovima uprave na pravom putu stvaranja najboljeg sportskog kolektiva u gradu.", kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.