SNS pokazao nepoštovanje prema valjevskim novinarima

imageValjevski novinari nakon 45 minuta čekanja odustali od izjave ministarke Zorane Mihailović. Za 45 minuta koliko su valjevski novinari stajali u neizvesnosti niko iz SNS-a nije udostojio novinare informacije kad ministarka dolazi. U pozivu jasno naznačeno 11.15.

Punih 45 minuta valjevski novinari čekali su parku na Jadru dolazak ministarke Zorane Mihailović koji je bio najavljen za 11.45 da bi u podne napustili lokaciju. U pozivu koji je stigao što bi mnogi rekli “sad za sad” stoji :”Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor JP „Srbijavode“ Goran Puzović danas će obići lokaciju u gradskom jezgru Valjeva (korito reke Kolubare) gde će uskoro započeti radovi na daljoj sanaciji keja. Javnosti će se obratiti danas (20. aprila 2016.) u 11 sati i 15 minuta u parku na „Jadru“! Pozivamo Vas da prisustvujete pres konferenciji na otvorenom koju će visoki državni funkcioneri održati nakon današnje  radne posete Valjevu….pozdrav”.
Valjevski novinari na licu mesta bili su potpuno spremni za snimanje već u 11.10 minuta , ali se ministarka nije pojavljivala. U parku su pored novinara još od 10.30 stajali omladinci I funkcioneri valjevskog SNS-a . Za vreme čekanja ministarke koje je trajalko tri puta po 15 akademskih minuta niko iz press službe SNS-a , ali ni od funkcionera pa ni omladinaca nije prišao novinarima kako bi ih obavestio o tome da li ministarka kasni , da li uopšte dolazi , da li je njen dolazak pomeren za neko drugo vreme ili drugi dan?
Odgovori na ova pitanja možda su bili poznati funkcionerima , ali oni tu informaciju nisu saopštili novinarima koje su pozvali da zabeleže posetu ministarke.
Valjevski novinari bili su vrlo tolerantni u toku ove predizborne kampanje pa su dozvoljavali I zakazivanje konferencija u danu održavanja , a neretko se kao u toku današnjeg dana išlo sa jednog na drugi predizborni dogadjaj. Iskustvo pokazuje da funkcioneri koji dolaze iz Beograda mogu I da zakasne , u nekim kapamnjama dolazilo je I do pomeranja satnice , ali I otkazivanja konferencije , ali će ovaj dogadja ostati svojevrstan presedan u kome su novinari 45 minuta čekali .
Ne treba zaboraviti da se konferencije za novinare inače zakazuju kako bi se javnosti posredstvom medija prenela željena poruka , u kampanji ona je gotovo uvek političke prirode pa je pretpostavka da je SNS  novinare pozvala kako bi posredstvom njihovih javnih glasila uputila poruku biračima. Valjevski novinari nisu dakle samoinicijativno došli na konferenciju niti iz želje da vide ministarku već su na dogadjaj bili pozvani . Jednostavnije rečeno nije ministarka bila potrebna novinarima već novinari ministarki.

image Ne prilazak bilo koga od okupljenih iz SNS-a novinarima I uskraćivanje informacije o vremenu ministarkinog dolaska pokazuje bahat odnos prema novinarima , ali I valjevskoj javnosti. Pokušaj da se novinari ponize je trajao jer je čekanje trajalo.
Valjevski novinari ne mogu se pohvaliti prosekom plate Valjeva , ali niska primanja nisu znak nikome u Valjevu da pre svega ljude u obavljanju radne obaveze mogu ponižavati.
Vamedia je za vreme trajanja kampanje , ali I pre nje ispratila svaku konferenciju , štand I goste SNS-a  o čemu je objavila tekstove I fotografije. Vamedia je medju svojim kolegama čekala ministarku Mihailović 45 minuta I nakon konstatacije sa kolegama  da niko u ovom gradu ne sme biti ponižavan kojim god poslom se bavio , napustila park na Jadru.
Ne treba zaboraviti da nisu valjevski novinari na gubitku već je javnost ostala uskraćena za brojne odgovore na pitanja novinara koji bi bili upućeni ministarki. Prvo medju njima je svakako – Kojim putem je ministarka saobraćaja Mihailović došla u Valjevo? Da li putem M4 koji Valjevu treba kako bi imali stabilnu saobraćajnu vezu sa većim saobraćajnicama I podigli valjevsku privredu na noge? Da li je ministarka sa sobom dovela preduzetnike koji su zainteresovani za privatno javno partnerstvo u izgradnji Hale sportova, a koje je ona na sastanku sa gradskim čelnicima predložila? Da li je došla da nam saopšti da je konačno neki od valjevskih projekata prošao, ma šta to bilo? Da li je kao ministarka gradjevine ona donela u Valjevo neki  projekat? Da li je u planu bar bolja saobraćajna veza sa Loznicom , ako već nije pruga? Možda će konačno biti uradjena Dušanova ulica koja je u nadležnosti Puteva Srbije?Zašto radovi na keju Kolubare najavljeni za decembar još uvek nisu počeli? Ili je došla da obeća da će sve biti rešeno onda kada njena partija pobedi? Da li bi to na kraju onda bila ucena?

Ova I brojna druga pitanja ostala su bez odgovora.

Nakon 45 minuta čekanja park na Jadru napustili su novinari TV Valjevo plus, Politike, Napreda, Kolubarskih, Patak online I Vamedie. Nakon konsultacija sa urednikom I direktive u parku su da čekaju ministarku ostali novinari: VTV, TV Marsh I Radio Valjeva.

S.V.         

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.