Znanje i škola pobedjuju

imageOsamnaest valjevskih djaka generacije dobilo je novčane nagrade povodom Dana grada Valjeva. Gradonačelnik Terzić uputio izvinjenje onima kojima nagrade nisu dodeljene.

„Žao mi je što nagrade nisu dodeljene i osećam ličnu potrebu da uputim izvinjenje svima onima koji su po mišljenju komisije zaslužili nagrade.Nadam se da će narednih godina ova nepravda biti ispravljena i da će naši sugradjani dobiti te nagrade i da se nešto ovakvo više nikada ne desi“, rekao je na samom početku dodele nagrada djacima generacije graydonačelnik Stanko Terzić.
On je u svom obraćanju podsetio da grad Valjevo misli o svoj deci te i da su sredstva u Fondu za talentovane učenike ove godine sa 15 miliona povećana na 17,8 miliona dinara. „ Imamo 237 učenika i studenata koji dobijaju stipendije . Imamo 40 učenika osnovnih škola koji dobijaju po 3800 mesečno, 43 učenika srednjih škola koji dobijaju 4 000 mesečno , 146 studenata čija je mesečna stipendija 6500 dinara i osam naših studenata koji studiraju u inostranstvu i mesečno dobijaju 8000 dinara“, rekao je Terzić poželevši učenicima sreću u daljem školovanju.

image Predsednik Skupštine Mihailo Jokić poručio je djacima da nikada ne odustanu bez obzira koliko im se nekad učinilo da je teško. „ Krenuli ste putem kojim se redje ide to je težak put pun iskušenja jer što više i dublje ulazite u nauku dolazite do saznanja da sve više ne znate . Taj put je beskonačan jer su stalno pred vama dileme. Kad pogledate kako žive oni koji nemaju školu bićete u iskušenjima , ali morate znati da se taj put isplati jer škola i znanje pobedjuju. To mora biti vaša mantra i kad god dodjete u iskušenje te misli ponovite“, rekao je Jokić.
Učenici osnovnih škola dobili su pored diploma 30 000 dinara , a učenici srednjih škola po 40 000 dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.