Kampanja Velimira Ilića

imageNa samom početku izborne kampanje u Valjevo prvi dolazi ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić. U maju 2014. godine ministar Ilić obećao sanaciju klizišta u valjevskom kraju , izuzev kuća koje su izgradjene sredstvima Kancelarije za obnovu , Ilić nikada nije izdvojio ni dinara , a nije zabeležena ni urgencija. Očito zbog kampanje Ilić će danas obići most u Veselinovićima.

Još u maju 2014. godine u Valjevu je ministar bez portfelja Velimir Ilić inače zadužen za vanredne situacije posetio Valjevo i tada izjavio:“Radovi na klizištima u Valjevu mogu odmah da počnu, jer je Valjevo uradilo kompletnu projektnu dokumentaciju. Valjevo je jedini grad koji ima kompletnu dokumentaciju, u drugim gradovima nisu urađene ni bušotine ni dokumentacija, da bi se počelo sa sanacijom. Sve što se više čeka, sve će više da košta, jer klizišta konstantno rade i ugrožavaju okolne objekte. Ja želim da informišem Vladu o stanju klizišta u svakoj opštini i da radovi što pre počnu”.
Od tog dana pa do danas ministar Ilić ne da nije preusmerio novac za klizišta nego nije zabeležena ni njegova uključenost u smislu urgencije ili lobiranja da se saniraju valjevska klizišta. Umesto toga grad Valjevo od svojih sredstava sanirao je 40 klizišta mahom onih gde je procenjeno da klizišta ugrožavaju stambene objekte ili putnu infrastrukturu. U registru klizišta koje je uradila državna komisija se navodi da Valjevo ima 300 klizišta koje treba sanirati dok neki podaci govore da ih je zapravo preko 1000 , ali da njihova sanacija nije hitna i može da sačeka bolja vremena.
S obzirom da za Valjevo nije uradio ništa pitanje je zašto Ilić danas dolazi u Valjevo?
Da li zato što je počela kampanja pa je potrebno da ga narod vidi , ali ministar Ilić protokolom posete nije predvideo posetu i obilazak klizišta. Možda zato što je pitanje šta bi rekao tim gradjanima. Ilić će obići most u Veselinovićima u čijoj obnovi takodje nije učestvovao pa se može zaključiti da je u pitanju politička propaganda.
Da je Ilić sklon davanju obećanja i paušalnih izjava svedoči podatak da je gostujući svojevremeno na Vujić televiziji izjavio da bi on rado pomogao Valjevu , ali niko eto ne dolazi kod njega , niko mu ništa nije tražio , prenebregnuvši potpuno da u izjavi navede podatak da su samo dva dana ranije predstavnici grada bili u njegovoj kancelariji sa zahtevima i predlozima.
Protokolom posete je predvidjeno da Ilić ima i snimanje na Vujić televiziji , obidje Osečinu, Ljig i Mionicu.Šta god da danas Ilić izjavi po svemu sudeći moraće da nosi zakonsku oznaku – Izbori 2016!

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.