Temelji čekaju 17 godina

imageSkoro dvadeset godina u naselju Kolubara II stoje temelji nekada započete zgrade za socijalno stanovanje . Grad već dugo pregovara sa Direkcijom za gradjevinu o nastavku izgradnje objekta.

Obilazeći Valjevo počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić obišao je i temelje zgrade u Kolubari II čiji je početak izgradnje sam inicirao. „ Na žalost takvih objekata ima mnogo započetih iz 1999 godine . Tadašnja Vlada je shvatajući problem pre svega mladih ljudi , a mladi su uvek skromni oni traže samo zaposlenje i stan u perspektivi, stvaorila jedan projekat koji bi trebao da rešava upravo te probleme mladih. i to tako što bi lokalne samouprave pogle dajući zemljište i lokacijske i gradjevinske dozvole Trebalo je da cena stana bude negde oko 500 maraka tada i da mladi uz uključenje banaka mogu kreditima da te probleme rešavaju. Jedan od takvih objekata je ovaj u Valjevu , a tada je u Srbiji izgradjeno oko 10 000 stambenih jedinica. To je loše za Valjevo jer je uvek imalo jaku gradjevinsku operativu pa smo tada u Valjevu baš izgradili oko 350 stanova“, objašnjava Milutin Mrkonjić koji tvrdi da Valjevo može da izgradi zgradu na postojećim temeljima.

Grad je od Direkcije za gradjevinu pre tri godine zatražio projekat zgrade i ugovora o preuzimanju objekta. „ Tu smo napravili neke dogovore i izračunali procente koliko bi pripalo Direkciji što je uradila temelje , a koliko gradu koji bi zgradu zidao i čak i dobili smo projekat na preprojektovanje .Ovde se radi o velikim stanovima do 100 kvadrata tačnije 86,96 i 104 kvadrata, a preprojektovanjem dobijamo veći broj manjih stambenih jedinica“, kaže direktor Gradske Direkcije Dragan Jeremić koji kaže i da su promenom direktora Direkcije za gradjevinu ti pregovori prekinuti.
Jeremić tvrdi da je Valjevu potrebna zgrada socijalnog stanovanja te i da u gradu postoje objekti koji su potpuno neuslovni i nehigijenski.  „ Grad mora naći resurse za to jer imamo problem sa porodicama koji živi u nehigijenskim uslovima i moramo naći sredstva da izgradimo zgradu ne samo za one koje bismo morali odmah da preselimo ovde već i mnoge druge porodice koje imaju nerešeno stambeno pitanje, a lošijeg su materijalnog stanja . Valjevu je potrebna zgrada  za socijalno stanovanje.

S.V.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.