Prati li pravosudje policiju?

imageVladimir Rebić direktor policije i načelnik PU Saša Marković potvrdili da puštanje MIlana Lazarevića u kućni pritvor ne ugrožava bezbednost gradjana Valjeva.

Direktor policije nije mogao ni da komentariše pravosudje . Na pitanje Vamedie da prokomentariše nedavno puštanje u kućni pritvor Milanu Lazarevću nakon što sedam godina pravosudje nije uspelo da okonča postupak Rebić kaže : „Ja kao deo izvršne vlasti ne mogu komentarisati sudsku vlast. Mi imamo dobru saradnju sa tužilaštvom , a do suda spona je tužilaštvo . Mi očekujemo da se svi postupci završe u skladu sa našim očekivanjima , ali prosto ne želim da komentarišem“.
“ Gradjani nemaju potrebe da brinu , policija je tu da zaštiti gradjane . U ovom trenutku nema opasnosti po gradjane od bilo kog lica protiv koga se vodi krivični postupak . Policija je tu da prati stanje , mi smo u mogućnosti da svako teže krivično delo osujetimo i nema većih problema u Kolubarskom okrugu „, rekao je načelnik PU Valjevo Saša Marković odgovarajući na pitanje novinara imaju li gradjani Valjeva razloga da strahuju od takve odluke vezane za Lazarevića koji ima dva sata slobodne šetnje u toku dana.
Milan Lazarević poznatiji kao Laza Bombaš pušten je posle sedam godina provedenih u pritvoru nakon hapšenja 2009. godine .Lazarević je optužen da je bio vođa kriminalne grupe u Valjevu, a optužnica ga tereti i za saučesništvo u ubistvu Željka Đedovića. Odlukom suda do okončanja sudskog postupka Lazarević će biti u kućnom pritvoru, uz nošenje nanogice.
Bez obzira na krivično delo i izvršioca sama činjenica da je neko proveo sedam godina u pritvoru potvrdjuje činjenicu da je pravosudje značajno sporije od policije iako to niko ne želi da komentariše.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.