Valjevo je bezbedan grad

imageV.d direktora policije Vladimir Rebić u Valjevu razgovarao sa gradjanima i predstavio nove mešovite patrole . Rebić istakao da je zadovoljan radom valjevske Policijske uprave.

Promovišući projekat MUP-a „Policija u službi gradjana“ vd direktora policije Vladimir Rebić u Valjevu je razgovarao sa gradjanima i predočio im novine u radu policije . „Mešovite patrole sastavljene su od pripadnika policije opšte nadležnosti , saobraćajne i kriminalističke policije su simbol koncepta rada policije u lokalnoj zajednici od koje očekujemo da poveća stepen sigurnosti gradjana . Želimo da pošalčjemo gradjanima poruku da je policija tu zbog njihove bezbednosti , ali i da za to zadobijemo njihovo poverenje . U tom smislu mi želimo da gradjani poznaju svog lokalnog policajca koji obavlja dužnost tu na lokalitetu gde oni žive“, objasnio je projekat direktor Rebić.

image Rebić očekuje da rezultat projekta bude viši stepen saradnje gradjana i policije njihovu bolju komunikaciju, a po pitanju samih pripadnika policije očekuje veći stepen odgovornosti i borbu protiv korupcije.“ Suština je da policajci čuju od gradjana koje probleme po pitanju bezbednosti imaju , da budemo što vidljiviji. Pitali smo vlasnike lokala pre svega da li se osećaju bezbednima pa i njihovi lokali često mogu biti na meti i dobili smo zadovoljavajuće odgovore i zadovoljan sam radom ove PU. Ovde su rezultati dobri i Valjevo je jedan od bezbednijih gradova“, kaže Rebić.
U nedavnom istraživanju Cesida gradjani Valjeva istakli su da u najvećoj meri veruju policiji , a na pitanje Vamedie o visini zarae policajaca i mogućnosti povećanja Rebić nije mogao mnogo da kaže. “ Visina zarada je u nivou koji je odredjen . Plate su kolike su tolike su jer smo korisnici budžeta i zarade su odredjene . Mislim da su zadovoljavajuće i ne postoje ni neki nagoveštaji da neko zbog visine plate ne odradi svoj posao onako kako je potrebno .Mislim da će novi zakon o platama dodatno urediti tu materiju, oni koji pruže više od očekivanog mogu biti nagradjeni sa 20% povećanja zarade“, rekao je Rebić koji podjednako smatra da je potrebno više policijskih službenika , ali da i policiju obuhvata zabrana zapošljavanja .

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.