Skupština protiv tačke o nagradama

imageSkupštinska većina nije prihvatila da se u dnevni red sednice uvrsti dodela nagrade dr Bošku Djukanoviću. Odbornisi SNS-a pre početka sednice nakon pauze napustili su salu.

Po završetku pauze u sali više nisu bili prisutni odbornici SNSa pa je novim prebrojavanjem ustanovljeno da se u sali nalazi 30 odbornika. Dodela nagrade dr Bošku Djukanoviću praktično je postala okosnica skupštinskog zasedanja na kome nije ni bila predvidjena ova tačka dnevnog reda.

DS je predložio da se o predlogu dodele nagrade dr Bošku Djukanoviću glasa javnom prozivkom , ali ovaj predlog odbornici nisu podržali. Skupština se potom izjašnjavala o predlogu da se u dnevni red uvrsti dodela nagrade dr Bošku Djukanoviću kao prva tačka dnevnog reda , a da u toj tački bude sadržana i dodela ostalih nagrada. Glasanjem odbornika predloženi zaključak nije usvojen.
Odbornici opozicije uvodjenje ove tačke u dnevni red obilato su koristili za opstrukciju rada Skupštine , ali i ubiranje političkih poena s obzirom da se sednica održava u vreme izborne kampanje. Odbornik Ljubomir Bradić potom je komentarisao glasanje Skupštine očito revoltiran odlukom većine odbornika.

Ovom odlukom praktično je dr Djukanović stavljen van rasprave , a da li će njegovo proglašenje počasnim gradjaninom uslediti kako je za govornicom rekao gradonačelnik izražavajući nadu da će biti održana još jedna sednica , ostaje da se vidi.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.