Skupština Društva istraživača

imageDruštvo istraživača „Vladimir Mandić Manda „ svečanom sednicom Skupštine obeležilo je 47 godina postojanja. I za ovu godinu mladi članovi istakli su niz akcija i veće učešće u projektima.

Svečana sednica Skupštine društva istraživačaprotekla je u sumiranju rezultata iz prethone godine za koje redsednik Društva Bogdan Radić kaže da je bilo od svega po malo. „Organizovali smo niz akcija , bili smo uključeni u rad IS Petnica na više načina . Izdali smo prvi broj Društvenog magazina , zajednički smo čistili priobalje reke Gradac.Teško je setiti se svega , kurs speleologije recimo i to smo imali“, kaže Radić napominjući da je i ova godina počela radno organizovanim radionicama , ali i konkursom za sredstva iz Eko fonda prema gradu..

image Za članstvo u ovom Društvu nisu potrebne odredjene godine već da osoba ima želju da bude uključena. „ Imamo mnogo članova koji su stariji i koji se povremeno uključe u naš rad , ali bismo želeli da baš u ovoj godini tu saradnju intenziviramo.Niko nije prestar za Društvo istraživača iako ga kada su u pitanju sadašnji aktivni članovi čini 170 mladih ljudi. Postojimo 47 godina i ovde imamo i stare članove i prijatelje Društva , ponosni smo na sve što su istraživači uradili u tim godinama “, kaže Radić.

Klub Mladih istraživača je osnovan 16. februara 1969. godine u Valjevu, a osnovala ih je grupa mladih entuzijasta spremnih za istraživanje i otkrivanje neotkrivenih tajni prirode. Članovi Društva istraživača “V. M. Manda“ su idejni tvorci Republičke konferencije Mladih istraživača Srbije (MIS), koja je počela sa radom 1976. godine. Iz Društva je potekla i ideja o osnivanju Istraživačke stanice Petnica, osnovane 14. septembra 1982. godine.

image

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.