Rvač Luka Pavlović treći na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore

imageU Somboru je održano Prvenstvo Srbije za mlađe seniore (do 23 godine) u grčko – rimskom stilu, koje je ujedno bilo i izborni turnir za Prvenstvo Evrope koje će biti održano krajem meseca u Bugarskoj.

Mladost su predstavljala dva takmičara, Luka Pavlović (-75kg) i Vuk Lekić (-98kg), a Luka Pavlović je u svojoj kategoriji osvojio treće mesto. U prvom kolu bio je slobodan, da bi u četvrtfinalu pobedio Viktora Guljaša iz subotičkog Spartaka rezultatom 12 – 10 u izuzetno zanimljivom meču. Jedini poraz doživeo je u polufinalu od Norbert Čikoša, takođe iz Spartaka. U borbi za bronzu Pavlović je pobedio Rauš Nemanju iz somborskog Radničkog. Vuk Lekić je u kategoriji do 98 kilograma poražen od Miloša Francuskog iz Novog Sada i Emila Jankovića iz Spartaka, te nije došao u priliku da se bori za medalju.
U Rvačkom klubu Mladost ističu da su zadovoljni nastupom svojih takmičara i osvojenom medaljom. Lekić i Pavlović su još juniori, tako da osvajanje medalje u starijem uzrastu predstavlja podvig, a ono što se očekuje od mladih rvača je osvajanje najsjajnijih seniorskih odličja u budućnosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.