Vlasnici Radio Valjeva iz zgrade odneli radijatore i cevi

imageNovi vlasnici Radio Valjeva seleći imovinu ovog medija iza sebe u zgradi ostavili pustoš odnevši radijatore , isekavši cevi za grejanje , poskidavši štekere. Grad Valjevo najavljuje tužbu.

Nakon što je privatizovano preduzeće Radio Valjevo , grad je naložio iseljenje i listu Napred i Radio Valjevu iz zgrade na Trgu Desanke Maksimović. Dok je list Napred izašao iz zgrade u januaru rok za iseljenje novim vlasnicima Radio Valjeva bio je punovažan od 15. februara. Vlasnici su vratili ključeve u datom roku , a nakon toga Komisija koja je trebala da utvrdi činjenično stanje o samom objektu nakon što je u potpunosti vraćen gradu mogla je da ustanovi samo poraznu činjenicu da je vlasnik u potpusnoti opustošio , ali i devastirao gradsku imovinu. Načelnik odeljenja za imovinske poslove grada Darko Kostić kaže da nedostaju , radijatori pa i cevi za grejanje su isečene.
U ovom odeljenju ne pamte da je ikada neki korisnik gradskog prostora iza sebe ostavio takvu pustoš i najavljuju tužbu zbog odnete imovine koja pripada gradu. Vamedia se na licu mesta mogla uveriti da su novi vlasnici odneli sa sobom čak i štekere , ali i lustere. Iako nije vlasništvo Radio Valjeva vlasnici su odneli i livenu tablu sa same fasade zgrade.

image U mahnitom iznošenju stvari iza sebe su ostavili krš, nered i smeće.
Ovaj medij privatizovan je prošle godine, a od dana privatizovanja najrazličitije spekulacije o vlasnicima bile su prisutne u javnosti. Agencija za privatizaciju kao vlasnika je upisala Doris Aćimović koja se zapravo nikada u Valjevu nijje ni pojavila , ali izvesno na njenu adresu sada će stići tužba.

image Ne treba zaboraviti da je grad kako bi ovo preduzeće uopšte bilo privatizovano otpisao preko 3 miliona dinara duga pa su ga novi vlasnici kupili za samo 17 000 evra iako je početna cena bila samo 1100 evra, odnosno vrednost ovog medija procenjena je jedva na 130 000 dinara . Isti vlasnici sada su odneli imovinu koja im ne pripada i koja je vlasništvo gradjana Valjeva. S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.