Radovi u Ulici Vojvode Mišića

imageU toku je rekonstrukcija drugog dela Ulice Vojvode Mišića. Slede radovi u drugom delu Sindjelićeve ulice.Zbog izostanka rebalansa budžeta za sada nema radova u Dušanovoj u delu koji pripada gradu.

Loše vreme i kiša usporavaju radove na nekoliko gadilišta u samom gradu. U toku je trenutno rekonstrucija Ulice Vojvode Mišića koja podrazumeva novi kolovozni zastor i trotoare.”Vreme pomalo ometa dinamiku radova , ali radovi ipak napreduju . Istovremeno se radi i u Vojvode Mišića i Milovana Glišića. Preostaje nam i treći deo Karadjordjeve od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove i gledaćemo da prvo radimo Uzun Mirkovu , odnosno dodatnu traku na samom spajanju”, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Iako je ranije najavljivano da bi upravo na spajanju ove dve ulice mogao biti uradjen kružni tok od toga se odustalo. „ I dalje tvrdim da su kružni tokovi ono što je potrebno našem gradu. Mislio sam to i kada smo sajali Sindjelićevu sa Ulicom Kneza Mihaila, ali urbanisti tvrde a nema dovoljno prostora. Ja i dalje verujem da je bilo moguće uraditi kružni tok , ali oni tvrde drugačije .U planu je da kružni tok bude uradjen na spajanju Sindjelićeve sa duplim trakama”, objašnjava Jeremić.

U gradu će nakon završetka svih aktuelnih radova ostati jedino Dušanova ulica koja delom pripada Putevima Srbije pa je rekonstrukcija te ulice u najvećoj meri u njihovoj nadležnosti.

image „ Gradu pripada deo ulice od duplih traka do Ulice Dimitrija Tucovića.Deo od Jadra do duplih traka je u nadležnosti puteva Srbije. Mi smo dodatnim programom uvrstili i deo koji pripada gradu da se radi , ali kao što znate rebalns budžeta nije prošao na Skupštini i Veće je sada rebalans povuklo iz procedure tako da tih 72 miliona koliko je država refundirala ostaje do daljeg zarobljeno. Da smo mogli uradili bi i to , ali nije do Direkcije već do Skupštine. U stalnim smo pregovorima sa Putevima Srbije da oni rekonstruišu ono što je u njihovoj nadležnosti , ali za sada nema nekih pomaka“, kaže Jeremić
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.