Pušten u saobraćaj most u Veselinovićima

imageU saobraćaj je pušten most u naselju Veselinovići, gradjen sredstvima Kancelarije za obnovu i Grada Valjeva. Učešće Kancelarije u izgradji bilo je 24 miliona dinara dok je grad izdvojio 11 miliona dinara .

“ Ovo je jedan od najvećih mostova koje smo izgradili . Od ovog mosta veći je samo most u Aničićima , ali je razlika u prilazu ovom mostu koji je značajno veći . Ovde još nedostaje asfaltna podloga koja će nešto kasnije biti uradjena zbog sleganja materijala , ali je most od danas u funkciji“, rekao je direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić napominjući da se most u saobraćaj pušta bez ikakvih performansa jer radova u samom naselju Veselinovići ima u priličnom broju .
Puštanju mosta u saobraćaj prisustvovao je i veliki broj meštana ovog naselja vidno zadovoljnih mostom koji su dobili .

image „U samom naselju neophodno je uraditi kanalizaciju i ti radovi mogu da počnu čim nivo vode malo opadne , Vodovod ima svoju dinamiku radova , a što se tiče asfaltiranja ulica ja se nadam da će to biti uradjeno do kraja godine“, rekao je Jeremić.
Očekivanja su da će u roku od mesec dana i materijal da se slegne pa će na samom mostu biti uradjen i navoz. Jeremić ističe i da je pomenuti most jedan od osam većih uradjenih mostova. „ To je bilo u našem redovnom programu i tu nije bilo nikakvog takmičenja niti isticanja . ja sam slušao i čitao da je ovde biklo ljudi sa zastavama da je bilo kampanje i to od onih koji ne znaju ni koliko Valjevo ima mostova i klizišta i dobro je da su uopšte shvatili de je grad Valjevo.Učinak Vlade u igradnji ovog mosta je vrlo značajan i tu nema tajni , a na most generalno može da dodje ko hoće. Nama je ostalo nekoliko malih mostova vrednosti od po milion dinara . Nama je bitno da smo sve mostove koji su bili porušeni u poplavama uradili“, objašnjava Jeremić.

image Za preostali most na reci Gradac kod kafea „Vidra“ Jeremić kaže da će i taj most biti uradjen , ali ne onako kako je bio napravljen jer je ta konstrukcija preteška i preglomazna . „ Tu će biti uradjen pešački most , takodje će od ove konstrukcije koja je bila ovde biti uradjen most kod Lovačkog doma potom pešački most kod Austroterma i za taj most se radi projekat trenutno. To je most veće vrednosti i za njega će najverovatnije biti obezbedjen donator“, kaže Jeremić.  

image Most u naselju Veselinovići raspona je 25 metara bez srednjeg stuba , prednapregnute konstrukcije . „ Širina mosta je pet metara plus dva trotoara po metar i po . retko se rade ovakvi mostovi ovakvog raspona i zato je on tako i visok , sama konstrukcija je metar i po visoka . pristupna saobraćajnica je duga 76 metara sa rasvetom , odvodnjavanjem , trotoarom . Sve je uradjeno na zadovolsjtvo i nas inženjera i projekatanata . projekat je uradila firma „MM projekt“ iz Beograda , a pristupne saobraćajnice je projektovala firma „Harmonija projekt“ iz Valjeva . Mi smo kao inženjeri vrlo ponosni kada iza nas ostanu ovakvi objekti koji će trajati mnogo godina . Možda ćemo se mi i zaboraviti , ali će ovi mostovi trajati mnogo duže od nas“, rekao je na otvaranju pomoćnik direktora Direkcije za tehnička pitanja Milan Trifunović.

image S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.