Rebalans povučen iz procedure

imageGradsko Veće donelo je odluku da stavi van snage i povuče predlog rebalnsa budžeta. Kako se upravo na rebalans naslanjalo i nekoliko tačaka vezanih za dopunski program Direkcije i ove tačke su stavljene van snage .

Gradsko veće ima tu zakonsku mogućnost da iz procedure povuče tačke dnevnog reda dostavljene Skupštini na usvajanje . Kako je gradu Valjevu država refundurala preostalih skoro 72 miliona dinara utrošenih u vanrednoj situaciji u vezi poplave , Veće je razmatralo rebalans budžeta u skladu sa povećanjem prihoda. Ipak neodržane sednice Skupštine dovele su do toga da na dnevni red sednice bude stavljen i rebalans , ali se on nikada nije razmatrao jer je sednica prekinuta . Po zakonu ukoliko bi procedura rebalnsa ostala na snazi , a nije završena ni usvojena ni odbačena, bila bi ugoržena plaćanja iz gradskog budžeta. Veće je zato donelo odluku da predlog rebalans au vezi pomenuti 72 miliona stavi van snage i povuče iz procedure.
Ovaj novac ostaće praktično zarobljen u budžetu sve do neke nove sednice Skupštine i pre toga iznova sednice Veća na kojoj će biti dat i predlog rasporedjivanja ovog novca.
Veće je u ovom sazivu najveći deo novca rebalnsom predvidela za dopunski program Direkcije za urbanizam i projekte izgradje insfrastrukture , ali kako je rebalans sada povučen i sve programske tačke Direkcije vezane za ovaj rebalns su stavljene van snage .
Za šta će ovaj novac biti jednom iskorišćen videće se tek nakon formiranja nove koalicione većine, ali i njihovih ciljeva.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.