Preko 100 kilometara puteva i ulica do sada

imagePosle privrede I industrije gradjani su u istraživanju Cesida istakli potrebu većeg ulaganja u infrastrukturu. U protekle četiri godine uradjeno više od 100 kilometara puteva i ulica.

Interesantan podatak do koga se došlo istraživanjem javnog mnjenja po pitanju ulaganja grada je činjenica da u gradjani izdvojili infrastrukturu odnosno saobraćajnice.Direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić kaže da je u protekle četiri godine izdvajano koliko se moglo izdvojiti. „Ove godine ćemo uložiti i do 150 miliona dinara računajući Karadjordjevu ulicu .To nije previše , ali je shodno budžetu na nekom recimo srednjem nivou.Da bi to bilo vrhunsko ulaganje potrebna je pomoć države . da nam država svake godine izdvoji 200 ili 300 miliona situacija bi bila potpuno drugačija , ali znate i sami ne izdvaja ništa. Mi vidimo da novac odlazi u nekek druge lokalne samouprave i to je upravo zadatak na kom treba raditi u narednom periodu . U svakom slučaju ono što imamo maksimalno smo iskoristili”, tvrdi Jeremić.
On tvrdi da je svaki dinar koji je bio na raspolaganju iskorišćen i da je shodno tome uradjeno mnogo toga. „ Kad podvučemo crtu posle ovih radova doći ćemo do 100 kilometara ulica i puteva za ove četiri godine .što je zaista imozantna cifra. Da se i ranije radilo po 100 kilometara Valjevo bi sada bilo prepoznatljivo u Srbiji po infrastrukturi.Trudili smo se da bude dobro da budemo jedan lep grad”, kaže Jeremić.
On podseća da je u toku rekonstrukcija ulica u samom centru grada Sindjelićeva, Vojvode Mišića, Milovana Glišića , a u martu i Karadjordjeva poslednja treća deonica.
„Spočitavaju nam seoske puteve , ali verujte tek tu treba još mnigo ulagati da bi glavni putevi bili uradjeni u selima . I tamo žive ljudi ne samo u gradu. Ali evo centralne gradske ulice izgledaće mnogo bolje nego što su bile , već imamo nekoliko gradilišta, na jedini nam je problem Dušanova ulica koja nije u potpunosti naša nadležnost. Grad će nam izgledati sasvim korektno. Da nije „Vodovoda” i njihovih stalnih bu šenja situacija bi već sada bila mnogo bolja”, zaključuje Jeremić.
Što se tiče seoskih puteva direktor najavljuje puteve u Grabovici, Valjevskoj Loznici, Divci, Žabari, Bukovica , Bogatić. U samom gradu biće još uradjeno nekoliko ulica počev od Kalemegdanske, Majevičke , Vidovdanske .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.