Izgradnja kanalizacione mreže u nekoliko ulica

imagePored radova na gradskim ulicama u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže na nekoliko lokacija. Nakon ovih radova uslediće asfaltiranje ulica.

Najveće gradilište kad su u pitanju radovi na izgradnji kanalizacione mreže trenutno su u ulici Stevana Filipovića u Goriću . „ Vrednost ovih radova je oko 8,5 miliona dinara i mi radimo 900 metara primarne mreže. Trenutno su u toku radovi i na Ćatinom putu gde jee u toku izgradnja 450 metara mreže čija je vrednost 3,5 miliona dinara.Oba ova posla radi preduzeće Autotransport. Do sada smo uradili i deonicu u Suvoborskoj ulici gde je izvodjač bilo preduzeće Kompresor i vrednost radova 2,6 miliona dinara. Tu imamo još jednu manju ulicu gde takodje radi Kompresor u vrednosti od 1,5 miliona dinara“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Za ovu godinu predvidjena je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže na Divčibarama , ali i izgradnja kanalizacione mreže sa projektom za postrojenje za preradu otpadnih voda. „U Valjevu će biti uradjeno još nekoliko ulica , Podgorička za koju je raspisan tender, jedan deo Suvoborske i Vukovićeva. To bi otprilike bio program izgradnje kanlaizacione mreže za ovu godinu. Ovde je interesantno da su se uključili i meštani sa svojim priključcima i izgradnjom sekundarne mreže“, navodi Jeremić.

image Meštani Gorića su praktično partner gradu na izgradnji kanalizacione mreže, to potvrdjuje i Mihailo Todorović predsednik Mesne zajednice.
„ Gradjani su se ovde organizovali sa izgradnjom svojih priključaka i to su izdvajanja u visini od 400 evra. Oni koji su počeli ranije da izdvajaju sredstva plaćali su ovaj iznos na rate , a sad imamo dosta novoprijavljenih kojii se uključuju .Jedna smo od retkih MZ gde se realizuje privatno javno partnerstvo“, rekao je Todorović.

Jeremić je potvrdio da će sve ulice nakon ovih radova biti i asfaltirane.

S.V.   

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.