Potpisana Delaracija o fer izborima bez velikih partija

imageDeklaraciju o slobodnim I fer izborima, što je bila inicijativa DS-a u Valjevu, potpisalo je osam partija . Predsednik GO DS-a Duško Rakić rekao da se nada da oni koji nisu potpisali, nisu potpisali jer su odlučili da krše izborna pravila.

GO DS-a pre mesec dana izneo je predlog svim političkim partijama o potpisivanju Deklaracije kojom se obavezuju na dostojanstveno poštovanje izbornih pravila, demokratsko obavljanje izbornih radnji i poštovanje svih učesnika u izbornoj trci.
Ovu Deklaraciju potpisali su u Valjevu: DS,LDP, SDS, Nova stranka, Zajedno za Srbiju, DSS, Pokret za Valjevo i Radnički pokret.
Kako se na samom potpisivanju moglo čuti potpis su najavili i Dveri i Pokret socijalista , ali se na samom otpisivanju nisu pojavili. „Mi treba da nastavimo da živimo i radimo u Valjevu i nakon izbora i upravo zbog toga nikakve nedozvoljene radnje ne treba dozvolitti na politikoj sceni.Sama Deklaracija je prihvatljiva , ne favorizuje nijednu partiju i njen je tekst neutralan. Velike partije u Valjevu nisu potpisale ovu Deklaraciju i ja samo mogu da se nadam da potpis nisu stavili iz nekog drugog razloga , a ne zato što žele da krše izborna pravila”, rekao je Duško Rakić predsednik GO DS-a.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.