SPS: Više žena u politici

imageGOSPS-a čestitao je valjevskim damama 8.mart putem štanda postavljenog ispred nekadašnje Robne kuće.Soccijalisti su poručili da položaj žena u društvu nije dobar i da može biti značajno bolji.

Ženama su u centru Valjeva omladinci SPS-a delili srca na kojima je sjedne strane bila čestitka , a sa druge izborni slogan SPS –a za predstojeće izbore”Naša priča” . „ Na žalost čini se da se žena setimo samo na ovaj praznik što je potpuno pogrešno. Svim našim sugradjankama čestitamo praznik i nadamo se da će žene dobiti mesto u društvu koje im spravom pripada. Mi možemo ovde na lokalu da damo svoj doprinos upravo stvarajući sopstvenu priču kao što je i slogan naše kampanje „Naša priča”, rekao je predsednik OO SPS-a Dragan Jeremić.

image Na pitanje Vamedie iz kog razloga u protekle četiri godine nije bilo žena u izvršnoj vlasti Jeremić kaže da na žalost nema mnogo žena uopšte u politici. „ Na žalost ta konstatacija je tačna , ali tu nije bgio problem samo do nas već i do žena. Vrlo malo žena hoće da se bavi javnim društvenim poslom i angažovanjem. Nema ih mnogo ni u politici , ali izgleda da su one malo i mudrije pa se ne bave politikom koja ume da bude prilično prljava pogotovo u Valjevu. Mislim da je ovde baš politika dovedena do mulja i blata”, kaže Jeremić dodajući da će na listi SPS-a biti i više žena nego što to zakon traži.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.