Ministarstvo zdravlja gluvo za potrebe Bolnice

imageNakon što je Blic fondacija uručila kao donaciju aparat za skrinig gluvoće kod novorodjenčadi saopšteno da je odeljenje otorinolaringologije od 2007. godine bezuspešno od ministarstva tražilo ovaj aparat koji košta samo 3600 evra .

U akciji Blic fondacije „Srce za decu“odeljenju neonatologije dodeljen je aparat za rano otkrivanje gluvoće kod novorodjenčadi . Zahvaljujući se na dobijenoj donaciji zamenik direktora Opšte bolnice i specijalista otorinolaringologije dr Zoran Milosavljević informisao je novinare da je još 2007 godine ovo odeljenje konkurisalo kod ministarstva zdravlja sa projektom nabavke pomenutog aparata. Kako su Skijališta Srbije bili donatori i informisali javnost da je vrednost aparata 3600 evra , logično pitanje bilo je kako je moguće da od 2007 godine ministarstvo nije moglo da izdvoji sredtsva za preko potreban aparat. Dr Milosavljević nije mogao da odgovori na ovo pitanje jer je kako kaže njihovo bilo da konkurišu , a ne da odlučuju o tome da li će i dobiti aparat.
Interesantno je da je u proteklom periodu Bolnica nekoliko preko potrebnih aparata ostvarila upravo iz donacija . Najpre je u velikoj humanitarnoj akciji u Valjevu koju su zajednički organizovali novinarka Sladjana Stevanović i direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić prikupljeno 1,6 miliona dinara za nabavku aparata za test opterećenja srca , a potom je HK „Krušik“ donirao mamograf vredan 40 000 evra. Blic fondacija uložila je prošlog proleća pet miliona dinara u rekonstrukciju odeljenja neurologije koju su podržali i Prva televizija i brojni donatori iz Valjeva u samim radovima. Ministarstvo zdravlja se u pomenutu akciju uključilo na kraju obećavši monitore.
Direktor Bolnice dr Dobrivoje Grujičić najavio je posebnu konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšteno šta je to od aparata u medjuvremenu prinovila Bolnica, ali ne iz donacija.
„ Ne možemo sve od jednom da zanovimo , što se tiče porodilišta konkretno gledaćemo da nabavimo još neki inkubator“ , rekao je Grujičić.
Zašto ministarstvo zdravlja ne izdvaja sredstva za potrebne inkubatore nije poznato.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.