Nova ambulanta u Divcima čeka otvaranje

imageZavršena je ambulanta u Divcima. Za ovu ambulantu sredstva je opredelila država , a vrlo brzo počeće i radovi na rekonstrukciji MZ Petnica gde će takodje biti smeštena ambulanta , a čije radove finansira grad Valjevo.

Nakon što je poplava uništila brojne objekte u Valjevu jedan od kandidovanih objekata za sanaciju bila je i ambulanta u Divcima pa su se kao potencijalni donatori javili Norvežani. Ipak ovaj donator poslao je svoju kontrolu na teren kako bi bio ustanovljen stepen oštećenja odnosno u kojoj meri je poplava urušila objekat. Šta god da su uočili donatori , naredna informacija koja je stigla bila je da odustaju od donacije.
Država Srbija potom se odlučila da finansira ovaj objekat sa 10 miliona dinara , ali ne kao rekonstrukciju postojećeg već izgradnju nove ambulante na mestu gde je nekad bila stara škola , pedesetak metara niže od postojeće ambulante . Na sednici Skupštine moglo se tada čuti objašnjenje da je stara ambulanta zbog poplave neupotrebljiva. Nije nemoguće da je kiša doprinela da ambulanta bude uništena , ali je u brdu svakako nije mogla urušiti poplava . Bilo kako bilo nova ambulanta je izgradjena , država je gradnju finansirala .

image Grad s druge strane za 7 miliona dinara finansira dve investicije i to Dom na Taoru koji je već završen i rekonstrukciju MZ u Petnici gde radovi tek treba da počnu.
Projektom rekonstrukcije je predvidjeno da u okviru objekta MZ prostorije budu i za ambulantu, MZ , ali i odeljenje Pošte.
U najavi posete premijera Aleksandra Vučića predvidjeno je otvaranje ambulante u Divcima , ali ne i objekata koje je grad izgradio u protekle 4 godine od svojih sredstava što je mnogo veći iznos od 10 miliona koliko je dala država.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.