Izbori 2016:Demokrate u Valjevu različito od Republike

imageDemokrate na izbore idu u koaliciji sa LDP-om , SDS-om i Novom strankom, o procentima zastpljenosti na listi kažu govoriće na konferenciji za novinare . U medjuvremenu kako Vamedia saznaje upravo zbog tih procenata ostavku na mesto predsednika IO podneo Aleksandar Djukić.

Valjevske demokrate prve su krenule u predizbornu kampanju u Valjevu , znatno ranije nego što su izbori i zvanično raspisani . Za predsednika Izbornog štaba imenovan je inače predsednik GO Duško Rakić. Demokrate kažu da će listu predati moguće u toku dana jer su potpise već prikupili, a o njoj će više reći na konferenciji za novinare koja će uskoro biti održana. Već je poznato da valjevske demokrate na izbore izlaze u koaliciji sa LDP-om , SDS-om Borića Tadića i Novom strankom Zorana Živkovića. Očito da je demokratama na lokalu pošlo za rukom ono što nije bilo moguće na republici da se na jednoj listi nadju sa predstavnicima partija koje su potekle iz Demokratske stranke.
Kako Vamedie saznaje na samom startu zvanične izborne kampanje ostavku na mesto predsednika Izvršnog odbora partije podneo je Aleksandar Djukić. Izvor Vamedie navodi da se radi o Djukićevom neslaganju sa procentima zastupljenosti koalicionih partnera na listi. Isti izvor potvrdjuje da je Djukić bio jedan od pregovrača u formiranju koalicije.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.