Valis 93 je šampion Prve B lige Srbije!

imageValis 93 je u poslednjem kolu takmičenja, kao domaćin, nadigrao Bečej 11:8. Bila je to utakmica koja je direktno određivala prvaka, što joj je dalo posebnu težinu. Tribine valjevskog SRC Petnica, čak i sa proširenim kapacitetom, bile su ispunjene do poslednjeg mesta, ali su Valjevci i ovog puta pokazalida su dobri domaćini i da umeju u fer i sportskoj atmosferi da pozdravljaju dobre poteze igrača oba kluba.

Bečej je na početku utakmice uspeo da dođe do minimalne prednosti, ali od druge četvrtine, pa sve do kraja Valjevci su uspevali da održe prednost, a na kraju i da je dodatno uvećaju. Sudijski par je pravdu delio veoma dobro tako da, iako je utakmica imala ogromnu važnost, nije bilo ozbiljnijih primedbi ni sa jedne ni sa druge strane. Ceo događaj je protekao na izuzetno visokom nivou, što je jasno pokazalo želju i spremnost klubova da iduće sezone zaigraju u elitnoj, Prvoj A ligi. Do tog cilja moraće da dođu kroz playoff koji ih očekuje već sledeći vikend.
Valis 93 je postigao istorijski rezultat osvajajući ovu titulu, jer to nikada do sada nije pošlo za rukom nijednom valjevskom klubu. Klub iskazuje veliku zahvalnost neumornoj i strastvenoj publici, svim ljudima koji su ovih godina pratili klub i pomagali na putu do ovog velikog uspeha, ne samo za valjevski vaterpolo, već za sport u Valjevu uopšte. Sportski pozdrav!

Luka Đorđević

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.