Jokić ponovo predsednik Skupštine

imagePredsedavajući na sednici gradske Skupštine 4. marta biće ponovo Mihailo Jokić(SNS).Sud u medjuvremenu poništio rešenje o Jokićevom razrešenju.

Nakon što je Skupština grada proglasivši novu većinu u parlamentu smenila sve direktore i funkcionere SNS-a pa i predsedavajućeg Mihaila Jokića u grad je potom stiglo rešenje suda kojim se Jokić vraća na ovu funkciju. Posle gotovo dve godine stiglo je novo rešenje kojim se Jokić do okončanja postupka ne može smtrati predsedavajućim .  Novo rešen je pristiglo ovih dana svedoči o tome da je Jokić vraćen na ovu funkciju te i da će očito on biti predsedavajući na sednici Skupštine 4.  marta.
U medjuvremenu za mesto predsednika parlamenta borila se Slavica Cupać koja je u februaru 2014. godine na kratko potom i bila predsednica parlamenta , ali koja je odlukom suda smenjena sa tog mesta .
Cupaćeva je nakon poslednje presude ponovo pokušala da se izbori za stari status tvrdeći da je upravo ona izabrani predsednik ukoliko to Jokić nije .
Pred odbornicima će na sednici Skupštine ub petak biti više od 50 tačaka dnevnog reda pa će Jokić imati pune ruke posla. U medjuvremenu je dužnost predsedavajućeg obavljao dr Zoran Živković inače zamenik predsednika Skupštine.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.