Vučić dolazi u Valjevo

imagePremijer Aleksandar Vučić na sednici Skupštine potvrdio da dolazi u Valjevo. Vučić najavio dolazak na otvaranje „Kapislane“.

Na sednici Skupštine RS na kojoj se raspravljalo o smeni ministra Bratislava Gašića, premijer Vučić je izjavio da će doći u Valjevo i kako je rekao najverovatnije za otvaranje „Kapislane“. U Valjevu se već neko vreme spekuliše informacijama da premijer dolazi u Valjevo na otvaranje „Alatnice“ koje je predvidjeno za sam kraj februara meseca , ali najnovbija izjava premijera svedoči o tome da bi premijer prvi put u Valjevo mogao doći za otvranje „Kapislane koje je predvidjeno za april mesec.
Kako je sam direktor „Krušika“ Mladen Petković najavio „ Nova „Alatnica“, umesto stare uništene u NATO bombardovanju, od 22. februara biće pogon za izradu raketnih motora, jedini takve vrste u ovom delu Evrope. Nova „Kapislana“ biće završena u aprilu i tu će se proizvoditi domaće kapisle koje su do sada za potrebe cele namenske industije Srbije nabavljane iz uvoza“, kaže Petković objašnjavajući da je najveći kupac Amerika i to za minski program. „Krušik“ od nedavno „pravi“ novi projektil od 107 milimetara koji do sada nije proizvođen u Srbiji, a sa linije su u januaru izašle i prve količine novog artiljerijskog projektila kalibra 155 milimetara i dometa 40 kilometara, za haubicu „nora“.

Premijer Aleksandar Vučić mogao bi tako posetiti Valjevo gotovo uoči izbora za koje se očekuje da će biti raspisani upravo za april mesec. Činjenice pokazuju da od trenutka prve pobede na izborima 2012-te godine Vučić u Valjevo nije dolazio, čak ni kada je Valjevo zadesila poplava, dok je u susednim manjim mestima poput Koceljeve, Mionice bivao više puta . Da li zbog „Krušika“ i novih pogona ili tek zbog izbora premijera ćemo po njegovim rečima konačno videti u Valjevu.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.