Izgradnja kanalizacione mreže i u zimskim mesecima

imageIako su u toku zimski meseci radovi na izgradnji kanalizacije nisu zaustavljeni. U proteklom periodu uradjeno je 1,7 kilometara kanalizacione mreže.

Već u prvim mesecima nove godine završena je izgradnja 1,7 kanalizacione mreže.
Završene su ili su u završnoj fazi sledece kanalizacije :
ul. Stevana Filipovica dužine 900 m ugovorena vrednost 7,5milina din. izvođač radova Autotransport iz Valjeva ,
ul. Ćatin put dužine 480 m ugovorena vrednost 3,5milina din. izvođač radova Autotransport iz Valjeva ,
ul. Suvoborska – zaobilaznica dužine 250 m ugovorena vrednost 2,6milina din. izvođač radova Kompresor iz Valjeva , i ul. Bore Baruha dužine 150 m ugovorena vrednost 1,4 milina din. izvođač radova Kompresor iz Valjeva .

image „U 2016. god. planirana su sredstva za nastavak širenja kanalizacione mreže u obodnim delovima grada,ukupno je planirano 31,6 miliona dinara. Od ove sume će se platiti ugovorene obaveze iz 2015 i to u iznosu od 8,5 miliona dinara, a od ostalih sredstava planirana je i u fazi javne nabavke je izgradnja fekalne kanalizacije u ul.Podgoričkoj koja će rešiti problem izlivanja kanalizacije u reku Ljubostinju , zatim, fek.kanalizacije u ul.Laze Lazarevića , ul.Vukovarska i kišna kanalizacija u ul.Sime Pandurovića.
Ukoliko bude rešen problem projekta kišne kanalizacije u ul.Kneza Jovice planirana su sredstva i za rekonstrukciju iste“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora gradske Direkcije za tehnička pitanja.
Po njegovim rečima u ovoj godini će biti započeto i projektovanje celovitog rešenja fekalne kanalizacije na Divcibarama sa postrojenjem za preradu odpadnih voda., a u fazi izrade idejnog rešenja je i fekalna kanalizacija sa postrojenjem za preradu odpadnih voda za naselje Divci.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.