Pripreme za malu maturu

imageMaturanti osmih razreda trenutno su na raspustu , a najveći broj njih ovaj raspust provodi radno s obzirom da su u već u prodaji zbirke zadataka kroz koje treba da se pripreme za polaganje male mature. U Petoj osnovnoj pripremna nastava biće organizovana iz svih predmeta iz kojih deca polažu ispit.

Cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 300 dinara, zbirka za matematiku košta 190, a kombinovana zbirka 180 dinara. Moguće je i da se kupe sve tri zbirke odjednom i tada je cena 670 dinara , piše dnevna štampa ipak u Valjevu zbirna cena zbirki je iznad 700 dinara. "Svaka zbirka sadrži 450 zadataka raspoređenih po nivoima složenosti. One omogućavaju učenicima da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, ali i da se upoznaju sa modelima zadataka po kojima se konstruišu i zadaci za završni ispit. U pripremama zadataka učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa univerziteta", kažu u Prosvetnom pregledu .
mala matura po školskom kalendaru biće održana u trećoj nedelji juna , a sva pitanja na sva tri testa biće djacima potpuno nepoznata. " Mi već od početka drugog polugodišta krećemo sa pripremenom nastavom i deca će biti blagovremeno obaveštena o rasporedu jer ove godine organizujemo pripremnu nastavu iz svih predmeta, a ne samo iz srpskog i matematike", kaže Goran Bojičić direktor Pete osnovne škole. Bojičić objašnjava da iskustvo pokazuje da isprava kada časovi pripreme počnu nisu sva deca prisutna , ali da se zato kaako se primiče kraj školske godine deca masovno pojavljuju na časovima . " Svi časovi pripreme biće besplatni. Mi želimo da pomognemo deci da obnove svoje znanje i pripreme se blagovremeno za testove", dodaje Bojičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.